perjantai 29. maaliskuuta 2013

Iloista Pääsiäistä - Happy Easter!

Pääsiäinen on pääsääntöisesti ilon juhlaa, koska Jeesus on noussut kuolleista ja sovittanut kaikki syntimme. Ihan jokaisen, vaikka Häneen ei uskoisikaan. Länsimainen kristillinen yhteiskunta juhlii tästä syystä pääsiäistä.

Myös pääsiäinen on muuttunut kaupalliseksi kuten aivan "hetki sitten" juhlittu joulu. Pörröinen, vihreä pääsiäistipuparvi se istuu meidänkin olohuoneen pöydällä vain siitä syystä, että tiput ovat tosi kivannäköisiä, ja niistä tulee iloinen mieli. Pitäähän tipuja olla ja kukkia ja munia - herkkuja sekä ruokana lammasta.

Jäniksissä ja pupuissa on ihan tarpeeksi ihmettelemistä, jos niitä nyt vaikka televisiossa näkee. Mutta tämä pikku sankari seikkaili emästään eksyneenä juuri ennen pääsiäistä... ja miten pieni se onkaan! Huomaa kuvanottajan kenkä pupuvauvan vieressä. Kiitos kuvan lähettäjän...vaan eipä voinut sitä kotiinkaan viedä. Mitähän pupulle kuuluu tänään? Oli kuulemma antanut silittää ja oli lähtenyt seuraamaan...nyyh, nyyh, luuli kai emokseen...

Ihan oikea pääsiäispupu
Huomenna on lankalauantai, sunnuntaina Pääsiäisaamu. Jokavuotinen pakkopulla pitkistä pääsiäisvapaista - tai suuri ilonjuhla siitä, että tänäkin vuonna 2013 saamme kiittää Jumalaa siitä ilosta, jonka Hän sydämeen voi antaa. Se on lähellä sitä iloa, jonka lapsi kokee saadessaan suklaisia pääsiäismunia. Muistan sen onnentunteen joskus silloin kauan sitten, kun kaikki sormet oli niveliään myöten täynnä sormuksia loistavine kivineen. Vaaleanpunainen oli jo silloin kaikista kaunein ja suloinen vaaleansininen!


Hyvää Pääsiäistä 2013 sinulle hyvä lukija missäpäin maailmaa tai kotikontua sitten lienetkin! Toivon sinulle oikein hyvää alkavaa tai alkanutta kevättä! Jossain toisella puolella maailmaa lienee jo kohta syksy! Mutta täällä on täällä  ja sunnuntaina kellot vaihtuu kesäaikaan! Se on varma lupaus kesästä!

Voi hyvin - palaillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!