keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Rahat pois tai hyviä tarjouksia - miten sen nyt ottaa...

... Helsinki on täynnä tarjouksia...juuri kun on päästy tammikuun alennusmyyntien jälkeen sijoittuvista poistomyynneistä alkaa uusi rumba! Uudet alennusmyynnit! Hyvä tietysti kuluttajille.

Juuri nyt ovat alkaneet Sokoksen 3+ Päivät ja juuri päättyivät: Forumin Hintasirkus ja Kampin kampitus! Molemmat ovat kampanja-alennusmyyntitempauksia.

Samoin juuri nyt on Itäkeskuksen: Hinnat Kuutamolla ja vain pari viikkoa niin alkaa se koko kaupungin (muka) rakastama ja odottama: Stockmannin Hullut Päivät!

Sellossakin (Espoossa) oli Sellon Sembalot. Sello on muuten valtaisa kauppakeskus. Siis siellä oli alennusmyynti. Iso Omena (Espoon Matinkylässä) ilmoitteli myös omasta alennusmyynnistään. Onhan niitä vielä muitakin. Jumbossa omat, Vuosaaressa omat...jne.

Jo on ajat muuttuneet... 1960-luvulla suurin osa kesävaatteistani teetettiin ompelijalla. Kuten kaikkien tyttöjen mekot ja hameet sekä puserot. Toppatakit ostettiin ja housut. Mutta paljon teetettiin, ja äiti ompeli myös. Siinä sivusta asioita seuranneena pian sitä ompeli jo itse itselle. Oikeastaan se, että oppi itse ompelemaan, avasi aivan uuden maailman. Luovuuden.

Ensimmäiset pitkät housut ompelin äidin pellavaisesta pöytäliinasta. Kysyin, luvan ja niin ilmaantui kuin tyhjästä hienot ja muodikkaat housut, joita moni ihaili ensimmäisellä ulkomaanmatkallani, Ruotsin laivalla. Mistä tällaisia saa? Joku ihana hykerrys kävi sisälläni, olin onnistunut. Seuraaviin housuihin leikattiin ja kiinnitettiin kukkakankaasta kukkia, ja saksalaiset turistit halusivat meistä oikein valokuvia. Oltiin kuulemma hippejä, vai oltiinko? Ei me tiedetty, mutta kukitetut housut hulmusivat kesätuulessa lähes kuin hame.

Niin on maailma muuttunut Eskoseni, tokaisu käy aina tuon tuostakin mielessäni. Todella, vai onko sittenkään.

Pääsiäistä odotellessa tässä kuva Helsingin asematunnelin kukkakaupan tarjonnasta. Lienee ollut vielä niin aamu kun otin kuvan, että kaikkia kukkia ei oltu laitettu esille. Keväthän on myös tulppaanien aikaa. Voi miten rakastankaan tulppaaneja! Mutta tässä nyt narsisseja.


Kevättä odotellessa! Palaillaan!

2 kommenttia:

  1. Onpa paljon kaikenlaisia hinnanalennustapahtumia! Ja onnekas kun osaat ommella;minä osaan vain jotain ihan perus sellaista..Mukavaa keväänodotusta Kaisa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, tämä on nyt tätä aikaa, syksyllä taas sama rumba. Joo, mukava on ommella, vaikka nykyisin teen lähinnä mielessäni yhtä sun toista...ehkä ne joskus toteutuvat! Kaunista kevättä sinulle, blogisi hehkuu. terv. Kaisa

      Poista

Kiitos kommentistasi!