torstai 4. huhtikuuta 2013

Riisipuuroa!

Riisi ja riisiruuat ovat hyvää, kun kaikki elementit ovat kohdallaan. Suomessa syödään perunaa pääruuan kanssa siinä missä muualla riisiä tai papuja. Sain Helsingin Lassilassa lounaalla tosi hyvää jälkiruokaa juuri ennen pääsiäistä. Se oli riisipuuroa ja päällä mango-sosetta. Kippo oli pienen pieni, eihän sitä enempää tarvinnut ollakaan pääruuan päälle. Mutta herkullisen maun innoittamana kyselin ulkomaalaiselta kokilta: "Miten tuo valmistetaan?" Ja onnistuihan se! Siitä tuli just samanmakuista kuin olin syönyt siellä ravintolassa.

Olkoonpa nimi sitten vaikka intialainen riisipuuro!


Jos haluat kokeilla niin tässä ohje:

Neilikkaa, kardemummaa ja voita paistinpannulle - avaa maut.
Jasmin-riisiä,
kokomaitoa,
hiukan porkkanaraastetta,
cashew-pähkinöitä,
rusinoita,
ehkä kuivattua aprikoosia, viikunaa
sokeria.

Keittele puuro ensin ja loppupuolella vasta lisukkeet mukaan. Haudutin n. tunnin ja nestettä joutui lisäämään tuon tuostakin, välillä käytin vettä ja voitakin lisäsin hädissäni, että maku säilyisi.

Hyvää!

Mukavaa loppuviikkoa. Voi hyvin!

4 kommenttia:

  1. Voi,varmasti ihanaa! Täytyypä ottaa resepti talteen ja koittaa joskus!:) Laitetaanko tuo neilikka, kardemumma ja voi myös vasta sitten loppuvaiheessa puuron sekaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin jauhettu neilikka-kardemumma-voi -mössön jo keittovaiheessa. Maut imeytyy. Ja määrät: sillein sopivasti - ehkä ½ tl kumpaakin. Pähkinät murskasin ensin, niitä noin 1½ dl. - Toivottavasti onnistuu. Mukavaa viikonloppua! Kaisa

      Poista
  2. En ole aika moneen vuoteen syönyt riisiä mutta noin se onkin hyvää:)Mukavaa viikonloppua Kaisa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli tosi täyttävää ruokaa. Suolaisen voileivän kanssa se meni lähes pääruuasta. Kiitos samoin mukavaa viikonloppua Jael sinne kauas kauas lämpimään! Kaisa

      Poista

Kiitos kommentistasi!