lauantai 27. huhtikuuta 2013

Vähän aikaa...

Piti kirjoittaa jo viikolla jotain viime sunnuntaina kuulemastani saarnasta. Mutta niin se aika vaan hurahti. Mutta tässä pari sanaa viikko sitten sunnuntaista...

Pappi puhui aiheesta, joka on hyvin arkinen. "Vähän aikaa." "Ihan kohta." Niin me usein toisillemme ja varsinkin pienille lapsille sanomme. Facebookissa oli joku vitsikin siitä, että poika oli kysynyt isän tuntipalkkan, säästänyt rahan, ja sitten yrittänyt ostaa tunnin isältään aikaa. Raamatussa Jeesus selvittää kuin arvoituksin opetuslapsilleen mitä Hän tarkoittaa sanoessaan; vähän aikaa, niin te ette enää näe minua, ja taas vähän aikaa, niin te näette. Epävarmuus siitä, että Jeesus lähtisi pois ja taas se, että milloin Hänet taas näkee, saa opetuslapset hämmennyksiin.

Kuitenkin Hän sanoo, että täällä maailmassa meillä on monenlaista murhetta, kipua ja huolta. Jatkaa sanoen, minä olen kuitenkin taas näkevä teidät, ja teidän sydämenne on iloitseva, eikä kukaan ota teiltä pois teidän iloanne.

Mutta vähän aikaa vielä...papin puhe oli myös hyvin koskettava sen vuoksi, kun hän kertoi miten epävarma isä hän itse oli silloin nuorena miehenä kun vaimo tuli kotiin sairaalasta vauvan kanssa...miten yhtäkkiä piti alkaa olla isä. - Ajan myötä lasten kasvaessa monet kerrat oli tullut sanottua - Odota, ihan kohta.

Silloin kun elämä tuntuu vaikealta ja mahdottomalta, Jeesus sanoo meille: Vähän aikaa vain, jaksa vielä vähän. Silloin kun taas jaksamme, Hän lähettää meidät lähelle toisiamme, lohduttamaan, luomaan toivoa.

Matteuksen kirkko

Oleskelutila kirkon aulassa


Toivottavasti kirjoitus toi mieleesi hyviä asioita. - Aika on varsin konkreettinen ja toisaalta suhteellinen käsite. Konkreettinen mm. siinä suhteessa, että kylläpä tätä kevättä on taas odotettu! Kylmä talvi on taas takana. Tulee kevät kauniine kukkineen ja kesä! Ja huh, huh, mm. se kesäkuu jolloin Suomen luonto on niin valtavan kaunis, ja varsinkin jos olisi vielä aurinkoista ja lämmintä! Sitä toivoen...mukavaa viikonloppua, voi hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!