keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Kannattaa katsoa mitä lautasella on!

Joskus voi nälkä yllättää niin, että lounasaika on ohi, ja on pakko saada navan alle täytettä! Me kun yleensä syödään ainoastaan ja vain kotona. Mutta nyt otettiin riski ja mentiin Hämeentien Saba-nimiseen kebab-paikkaan! Ja hyvää oli. Palvelu kuin ulkomailla ja annokset, katso itse, tosi hyvännäköisiä. Ja maittavia.On mielenkiintoista miten Suomi on ottanut ulkomaalaiset ruuat avosylin vastaan. Turkissa käydään lomilla ja turkkilaisia ruokia syödään. Hyvä me. Ja tietysti globaalisti vaikka mitä ruokia alkaa olla.

Ruuasta puheenollen viimeaikoina olen kiinnittänyt huomiota ruuan ravinteikkuuteen. Luin artikkelin, jossa kerrottiin synteettisistä vitamiineista, siis ne on niitä, joita ostamme apteekista ja luontaistuotekaupoista, niin suurinta osaa ei kannattaisi syödä, sillä elimistön omat vitamiinivarastot saattavat syrjäytyä kun näitä synteettisiä syö. Synteettisyydestä sen verran, että esim. B-ryhmän vitamiineja tehdään öljystä, nestekaasusta ja kivihiilestä. Valmistuksessa käytetään mm. typpihappoa, ammoniakkia ja vetyperoksidia. Ovat kuulemma siirtämässä valmistuksia Intiaan ja Kiinaan kun rasittaa tuo tuotanto niin ympäristöä. Tätä kaikkea lueskelen joskus sundqvist.blogspot.fi -sivustoilta.

Siis aitoa salaattia ja aitoa ruokaa niin elimistö voi paremmin. Sanoo kirjoittaja, joka on viime vuosina syönyt tosi vähän nk. elävää ruoka - salaatteja, hedelmiä! Tämä on vähän niin kuin katumuskirjoitus, mutta parempi on herätä myöhään kuin ei milloinkaan. Nyt smoothiet maistuu!

Mukavaa päivän / illan jatkoa sinulle hyvä lukija! Voi raikkaan hyvin! Palaillaan!

2 kommenttia:

 1. Minä olen jo vuosia katsellut erittäin tarkkaan mitä syön.Lihaan en koske lainkaan.Ja ruokablogini oikeastaan kertoo siitä mitä laitan....6 vuotta sitten olin puoli vuotta täysin elävällä ravinnolal ,mutta sen jälkeen sitten aloin taas syömään muitakin ruokia,mutta edelleenkin ovat salaatit ja monet elävän keittiön ruuat ruokalistallani.
  Mukavaa päivänjatkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella rohkaisevasta kommentistasi. Olen ihastellutkin sinun ruokablogia ja sitä miten siellä teillä on kaikkea saatavilla helposti! - Mieheni on karppaaja ja siinä on paljon hyvää, hän syö paljon salaattia, aloittaa aamutkin salaatilla jo monen vuoden ajan. Lihaa en ole syönyt nyt noin 5 viikkoon ja olo on tosi hyvä, vielä on menu:ni hakusessa mutta eiköhän tämä tästä. Voidaan paremmin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!