maanantai 21. heinäkuuta 2014

Siilitien uusi metroasema

Siilitien metroasema joutui niin suuren mylleryksen kohteeksi, että pakkohan sitä oli kuvata. Se oli vuotta 2012 kun hanke alkoi, ja valmista tuli noin vuoden kuluttua - vaikka edelleenkin tänä vuonna (2014) ovat tehneet edustaa ja parkkipaikkoja.

Vanha asema raapiutui ulostulon, liukuportaiden, parkkipaikkojen yms. osalta matalaksi, mutta niin ihmeellistä kuin se olikin, asema oli koko ajan käytössä rakennustyömaasta huolimatta! Ja se työ oli Iso!

Kyllä ne pojat osaa! Lieneekö repiminen ollut kivaa?!

- Voi ei! Ja hyvät raputkin räjäytettiin alas! 
Aikaa kului. Oli melua ja pauketta. Matkustajat ohjattiin milloin mitäkin tietä ylös laitureille ja tottuihan siihen. Töiden jatkuessa alkoi hahmottua uusi, upea asema sateista, talvesta vuodenaikojen vaihteluista huolimatta. Työmiehet tuntuivat olevan ulkomaalaisia. Pomot suomalaisia. Em. suurpiirteisenä ylimalkaisen havainnoinnin perusteella sanottua. Olivat ystävällisiäkin jos jotain tuli kysäistyä. Harjannostajaisissa tai lienee ollut jonkun merkittävän vaiheen päätös, korkeimmalla kohdalla oli viikon päivät pyöreä kukkaseppele ja risti. Jotkut kyselivät, että mitä toi tarkoittaa. Mutta siltä näytti, että valmista oli tullut.

Uusi sisäänkäynti - Siilitie, Helsinki

No jo kiiltävät !

Laituri 1 & laituri 2 - keskustaan ja itään...
Taivasnäkymiä näistä ympyränmuotoisista kattoikkunoista

Hienoa on! Kattokin jotain panelia, luonnon kallio-
leikkaukset vahvistettu betoneilla
eikä millään rumilla verkoilla

...ja ei kun menoks! Siilitieltä lähtee junia molempiin suuntiin
4 min. välein...toisia harmittaa, kun juna menee nenän
edestä...kiirettä riittää!

... helppoa on, jos vaan tietää
minne on menossa...
Seuraava metro valmistuukin sitten Helsingistä Espooseen - harjoittelivat varmaan täällä Siilitiellä, sillä tästä asemasta tuli oikein hyvä - upea! Hyvä niin!

Kesä on parasta matkustusaikaa ainakin kelien ja maisemien puolesta. Siis hyviä matkoja sinulle hyvä lukija! Voi hyvin ja olkoon elämäsi siunattua millä tiellä ja miten sitten kuljetkin!


keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Pärnu

Lähes perinteinen kesämatkamme naapurimaahan Eestiin tai Viroon, miten vaan, on takanapäin. Voisihan sinne lähteä vaikka uudelleen, jos varmasti tietäisi, että olisi ihanat kesäsäät. Mutta ei - ja "semmoista se on" - pärnulaiset itse sanoivat, että tämä on tätä Pärnun säätä; yksi hetki sataa ja toinen paistaa! - Telkkarista nähtiin, että Tallinnan seuduilla ja Suomessa satoi paikoin lunta! Poikkeuksellisen kylmää oli.

Olemme käyneet Pärnussa nyt noin 10 vuoden ajan ja nähneet melkoisen muutoksen tapahtuvan vuodesta toiseen - kaupunki on kasvanut ja komistunut. Ja muutos on käynnissä edelleen. Rakennustyömaat ovat osa kaupunkikuvaa. Alla olevassa videonpätkässä on 5 tähden kylpylä, Hedon Spa Hotel. Tuon kylpylän kohdilla vuosia sitten oli pieniä myyntikojuja. Niissä myytiin ruokaa, virvokkeita ja matkamuistoja. Kojut olivat osin ankeita ja muistuttivat ajasta, jota paikalliset eivät suuremmin kaipaa. Vaikka kyllä Pärnu oli vilkas ranta- ja kylpyläkohde myös Neuvostoaikana.

Tällä kertaa sitten kuitenkin näin. Emme pääseet uimaan tai aurinkoa ottamaan, mutta ei se Pärnu-henkeämme kadottanut. Siellä on aina kiva käydä. Mutta n. 500 suomalaista on valinnut sen vakinaiseksi kotikaupungikseen. Tällä reissulla tapasimme heistä kaksi. Turha udella, että mikä sai teidät muuttamaan, mutta kyselinpä kuitenkin. - Niinpä niin!

Lyhyt otos rannalta:


Mukavaa oloa & kaunista kesän jatkoa!

Voi hyvin & palaillaan.

Siunausta elämääsi ja toivotaan parempia säitä!