maanantai 6. toukokuuta 2013

Kirja suositus...

...jos olet kiinnostunut vieraista kultuureista varsinkin äänellä, jolla on jo suomalaista pohjaa,
...jos kiinnostaa miten jossain Afrikassa käydään koulussa tai koetaan elämänarkea,
...jos on aikaa ihmetellä ja hämmästellä, suosittelen kirjaa Voihan Wilson, kirjoittajana Wilson Kirwa ja Heikki Saure.

Kirjasta tulee myös hyvälle mielelle. Kirja kertoo Wilson Kirwasta, joka löysi tiensä maahan nimeltä Suomi. Hän itse sanoo: Tässä kirjassa kerron värikkäästä elämästäni ja monipuolisista vaiheistani. Kirja sisältää satuja ja tarinoita, jotka kertovat afrikkalaisesta elämänmenosta, villieläimistä ja juoksemisesta. - Elämä on suuri seikkailu. Jokainen päivä on tarina, uusi mahdollisuus.

Toivoisin, että kirja otettaisiin ala-asteelle oppikirjaksi ja lukemiseksi. Ja ihan oikeesti. Aikuisten oikeesti. Ja kirja sopii lukemiseksi ihan kelle vaan. Moni ei välitä historiasta, mutta elämäntarinoista kaikki ovat kiinnostuneita. Että tuolle miehelle on tapahtunut noin...että itse on kokenut. Se kiinnostaa lähes ketä vaan. Ostin muuten  kaksi kappaletta Suomalaisen kirjakaupan poistomyynnistä, hinta 4,50€, josta hinnasta sai vielä 40% alennusta! No, tämä on "jo" vuodelta 2009, joten ilmeisesti jouti nurkista pois.

Olen huolissani suomalaisten tyytymättömyydestä kaikkeen mahdolliseen. Lue tämä kirja ja tule hyvälle, miettivälle, kiitolliselle tuulelle! Ainakin toivon niin!

- Kirja on omistettu pojalleni Brickerille ja kaikille
maailman lapsille, Wilson kirjoittaa
Jos olet lukenut kirjan, olisi mukava kuulla mitä itse siitä ajattelit.

Mukavaa oloa - ettei vaan tulis liian lämpimät ilmat... Mutta kyllä tänäänkin on moni ikään kuin onnesta huokaissut, että tulihan tämä kevät vihdoin! Onneksi tuli!


2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa mielenkiintoiselta, kunhan saan nyt "lukulistalla" olevat kirjat luetuksi, varmasti perehdyn tuohon kirjaan. Voisin vaikka lainata sinulta tuota kirjaa jos sopii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdotinkin kirjaa eräälle ala-asteen opettajalle ja hän otti sen lukemistoon! Oppilaat olivat olleet tosi kiinnostuneita. Kyllä vaan totta kai lainaan! Mukavaa loppuviikkoa & kiitos kommentista:))

      Poista

Kiitos kommentistasi!