maanantai 29. huhtikuuta 2013

Herttoniemen pihakirppis!

Mikä menestys se olikaan! Kaikilla herttoniemeläisillä tuntui olevan myytävää, aurinko paistoi ja tavarat vaihtoivat omistajaa. Pihakirppis on varsin mukava tapa päästä vanhasta tavarasta eroon.

Herttoniemessähän on sekä kerrostalo- että omakotitaloaluetta. Askelmittariini kertyi 3,9 kilometriä.

Kuulemma kuukauden päästä on seuraavat kirppispäivät, koska silloin Helsingissä on nk. siivouspäivä, ja myös silloin saa myydä vanhaa roinaa pois. Viime vuonna tuona siivouspäivänä kävelin Helsinginkadulla, ja olihan se vähän outoa kun suurten kivitalojen edustalla oli pöytiä tai sitten tavarat olivat jalkakäytävällä. Olivat asukkaat laskeutuneet korkeista taloista räsymattoineen, himmeleineen, kapustoineen ja kattiloineen - osta, osta vain euro tai kaksi jne. - Meistä materiaalisen yhteiskunnan ihmisistä onkin tullut kirppiskauppiaita! Hienosti sanottuna - kierrätysideaa kannattavia. No, ihan mukavaa, jos ei liikaa filosofoi. Kiva tehdä löytöjä!

Tässä tuokiokuvia kaupunginosa kierroksesta...

Aamuteeveen toimittaja myi koruja ja muuta pikku tavaraa...

Metroaseman lähistö kuhisi...
Hesarissa luki aamulla, että kahvimyynnin ja pullan kanssa
tienistit nousivat yli tuhanteen euroon...

Hän oli Heli. Kauppa oli käynyt hyvin.. 

Taiteilija Klaara Niemen töitä 250€

1700-luvun kaappi maksoi tuhansia...odotti ostajaa...

Näiden kahden näkymän aikaväli on noin 60 vuotta!
Pojat saivat rahaa keräyspaperilla.
Nyt porukat vanhoilla vaatteilla!

Omakotitalon katuosuus kukoistaa...
kauppoja hierotaan...
kaunis talo!

Mukavaa uutta vappuista viikkoa! Palaillaan!

p.s. itse ostin kirpparikierrokselta uuden räsymaton keittiöön 4 €, huovutetut helmet 3 €, ihanat säärystimet uudet 5 €, Joel Hallikaisen CD-levyn 2€, ihanan jonkun mummon kutoman ison, ison huivin maanläheiset värit 2 €, Jonet design Pekka Kytölän intianpuuvilla paidan 2 €...että ihan hyvä mieli tuli...piristystä ja tarpeellista!


keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Puulaatikoita...

... Helsingin ydinkeskustassa kaikki on hinnoiteltu yläkanttiin...toisaalta siellä on ostajia joka lähtöön...nämä puulaatikot ovat metromatkustajille ja asematunnelin asiakkaille ...

...kauppahan se on joka kannattaa...jos markka-aikaa muistelee...ja minä aina joskus ajattelen, sillä maksaisin näistä ehkä max 30 markkaa per puulaatikko, jos tarvitsisin...se on noin 5-6 euroa...max

...päivästä toiseen nämä pinot olla nököttävät ihmisten houkutuksena ja kuten minun kohdalla, ihmettelyn kohteena...tietysti jos joku yritys tarvitsee...yritykselle hinta lienee sivuseikka... ehkä...

siispä tässä nämä



Olisi mukava, että asiakkaitakin arvostettaisiin ja myytäisiin hinta kohdallaan olevia tuotteita tai hyvää tavaraa...no joo...

Kyllähän laatikoita tarvitaan...Olisin kyllä kiinnostunut mitä kauppias....tai en sittenkään...

...vaan mukavaa keskiviikkoa!




maanantai 22. huhtikuuta 2013

Saunavirsi

Tätä tekstiä en ennen ollut nähnyt! Käväisin viime sunnuntaina kirkossa, Matteuksen kirkossa. Helsingissä on varaa valita missä kirkossa käy. Niitä on tosi paljon! Jumalanpalveluksen jälkeen kirkkokahvien teemana kahvin ja pullan lisäksi oli Siionin virret. Ne ovat sitä herättäjäseurojen laulettua ruisleipää. Yhdenlainen sellainen tämä saunavirsikin. Ihan oikeesti. - Ulkoisesti putsaamme ja puunaamme itsemme tiptop-kuntoon päivittäin, mutta entä sisäisesti.... - Kuka/mikä voi auttaa ihmisen sisimmän putsaamisessa? Vai onnistuuko se ollenkaan?

Ihastuin tekstiin ja tässä se on Saunavirsi:

Saunavirsi

Oi Jeesus Herrani mun siunaa saunani.
Itseni pesen kyllä vaan sieluuni en yllä.
Puhdista minut aina, mä kylven lauantaina.

On sieluin ylpeä se tahtoo kylpeä.
Voimaansa itse luottain ja mielihyvän tuottain.
Jos et sä Jeesus auta, on eessäin sielun hauta.

Saunani löylyssä on hyvä kylpeä.
Se mielen rauhoittaapi murheissa lohduttaapi.
Nyt istun hiljaa tässä, Herraani kiittämässä.

Sävel VK 200 tai Siionin virret 106b
Sanat: Heikki ja Leena Tyhtilä

Hirsisauna - Suomela

Lainaukset ovat Haapajärven srk:n websivuilta. Kiitos. Ensi kesänä siellä on Herättäjäjuhlat.

Puhdasta uutta viikkoa!

p.s. Kuluvalla viikolla yritän referoida saarnasta jotain koska mielestäni se oli hyvä...lisäksi pappi kertoi miten TekniikanMaailman ohjeen mukaan pystyy paikallistamaan Haapajärven Suomen kartalta!


torstai 18. huhtikuuta 2013

Kevät tekee kesää!

Tänään satoi vettä! Se ei tuntunut kurjalta. Lumet lähtee.

Tänään tuuli niin, että sateenvarjo ei tahtonut pysyä kuosissaan. Se ei tuntunut kurjalta. Onhan näitä säitä odoteltukin!

Tänään oli siis hyvä päivä, sillä ainakin ulkona riepotteli tuuli ja sade siihen malliin, että eiköhän viimeisetkin talvenrippeet saa kyytiä...

Viime keväänä tähän aikaan näytti tältä...eiköhän ajallaan myös tänä keväänä. Luontokuvat ovat varsin ajattomia näin digiaikaan.

Muistin virkistämiseksi, leskenlehti!
...

Mukavaa loppuviikkoa!

keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Koiravaunu - kiitos VR...

...runsaan tunnin junamatka Lahdesta Helsinkiin muuttui ihmettelyksi kun eksyttiinkin väärään vaunuun...

Jo menomatkalla mokattiin. Ostettiin lippuautomaatista liput. Ei olla totuttu. Kun ei kunnolla osata, ostettiin ensin yksi lippu ja sitten vasta toinen. No arvaahan sen miten siinä kävi - saatiin paikat eri vaunuihin. - Lähtöpäivä oli lauantai, ja kun haluttiin istua vierekkäin Tikkurilaan mennessä oltiin vaihdettu paikkaa kuusi kertaa ... no lopulta sitten kaikki oli ok. Se oli sitä kantapään kautta opittua.

Paluumatkalle varmistettiin, että saadaan vierekkäiset paikat. Mutta yllätyksien yllätys, mihin ihmeen vaunuun sitä eksyttiinkään? Oli niin ihanan hulppeat penkitkin ja rauhallista. Hetihän se selvisi. Koiravaunuun!

Eihän meidän paikat siellä voineet olla, mutta mies hihkaisi, että jäädään tänne. Ok. Muita matkustajiakaan ei ollut kuin kaksi koiraa ja heidän taluttajansa! Toinen koira oli suloinen 7 kk ikäinen kultaisennoutajan pentu. Ja toinen skotlanninhirvikoira. Tässä kuva jälkimmäisestä omistajan luvalla. Hän oli iso ja ystävällinen.





Onnea vaan koirien omistajille, aivan upeasti VR matkustuttaa koiria. Kaukana on ne ajat kun minunkin pikku Rosita joutui joko lattialla penkin alla tai tavaravaunussa matkustamaan! Nämä penkitkin olivat tavallista leveämpiä kuin Amerikan malliin. Koirilla ja koiranomistajilla oli hyvät oltavat ja hyvä niin! Koska vaunu oli niin tyhjä, myös me jäimme tähän osastoon. VR on tehnyt tämän tosi hyvin! Lienee johtoporras koiraihmisiä - ei kai tätä muuten voi selittää...

Tämän myötä tervehdys kaikille koiraihmisille! - Mukavia aamu- ja iltalenkkejä - koira on ihmisen paras ystävä, joku on sanonut näin. On kai niitä muitakin, mutta jos koira on hyvä, niin se on hyvä. Tv:ssä tuli tieto, että vanhukset käyvät 20% vähemmän lääkärissä, jos vanhainkodissa vierailee viikottain koira! Hym...siinä pohdittavaa, jos muuta ei ole!

Palaillaan - voi hyvin!



maanantai 8. huhtikuuta 2013

Hyvää Mikael Agricolan päivää!

Suomen kielen ja kultuurin yksi merkittävä rakentaja on ollut Mikael Agricola. 9.4. on Agricolan päivä. Helsingissä on myös Agricolan kirkko, hänen mukaansa nimetty. 

Minulle se on hyvin rakas kirkko, monesta eri syystä. Yksi syy, että meidät vihittiin tuossa kirkossa vuonna 2003. Sitä ennen olin ravannut siellä monissa, monissa tilaisuuksissa - mm. alfa-kursseilla ja sinkkutapaamisissa, kryptan puolella. Siellä oli myös oikein mukava ja boheemi Pekka-pappi, joka oli saanut sydämelleen laitapuolen kulkijat ja muut onnenonkimisessa toiseksi jääneet. Hän kertoi mielenkiintoisia asioita siitä elämästä, jota tavallinen kiireinen jalankulkija ei huomaa hienostokaupungin osan, Eiran, kyljessä asuessaan. Muistaakseni hän auttoi niitä ihmisiä samaan tapaan kuin mitä työtä Hurstit tekevät ja ovat tehneet. Samoin tuossa kirkossa järjestetään joka sunnuntai jumalanpalvelus, Tuomasmessu klo 18. Se on siitä erikoinen tapaus, että kirkko on lähes joka kerta niin täynnä, että messuemäntä/-isäntä, pyytää ihmisiä tiivistämään penkkiriveissä istumistaan, että kenenkään ei tarvitsisi seisoa! Ja se on iso kirkko. Sanoppas se miten se on mahdollista, kun toisaalta jatkuvasti tiedotusvälineissä puhutaan siitä, että kirkoissa ei käy ketään!  

Mutta takaisin Agricolaan. Seuraava lainaus on Agricola -seuran sivuilta:

Mikael Agricolan elämäntyöllä on ollut suuri merkitys suomalaiselle kulttuurille. Häntä pidetään Suomen kirjakielen ja suomenkielisen kirjallisuuden isänä, kirkon uudistajana sekä rauhanneuvottelijana Ruotsin ja Venäjän välisessä sodassa 1554–1557. Agricolan perintö on selvästi nähtävissä nykyisinkin, vaikka hänen kuolemastaan on kulunut jo yli 450 vuotta.


Ruusuja päivälle ja koko viikolle
kaikille lukijoille!

maanantai 1. huhtikuuta 2013

Kevättä se on, vaikka ei uskois!

Kävelylenkki lähiympäristöön innoitti kuvaamaan, kaikesta huolimatta! Ota kamera mukaan, mies sanoi, jos vaikka nähtäisiin leskenlehti. Eipä kukkia kukkinut! Vaan tätä nähtiin...lumet sulaa! Maantiekura, hiekka ja ties mitkä öljyt tekevät kuitenkin tienvarsista varsin rumia...kuukauden kuluttua kaikki on toisin! Kaunista, suloista - entä se kesäkuun alun kaunis vihreys - kyllä tämän kaiken kestää, kun tietää mitä on tulossa.

Lumi jo väistyy...

Kuraa, kuraa....likaa

...sitä on kaikkialla....

...lähikuvassa...

..lopuksi jotain kaunista, parvekkeelle...
...yläpuolella Mostarin silta
Nyt on huhtikuu, viikko jo käynnissään. Elämää pitkien pyhien jälkeen - vappu mielessä?

Mukavaa oloa! Voi hyvin!