keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Tie - 11

Tampereella oli paljon hengellisiä tapahtumia ja sen myötä tekemistä riitti. Ja torstai-illat kuluivat Nokian kirkossa. Pastori Markku Koivisto oli niin armoitettu saarnamies, että hänen saarnoihinsa ei kyllästynyt koskaan.  Niissä oli aina se-jokin joka toi Raamatun sanan lähelle ihmistä. Häntä tultiin kuulemaan bussilasteittain ympäri Suomea. Joskus ei mahtunut edes penkkiin. Mutta lattiallahan oli tilaa! Lisäksi ainakin itselleni oli lähes tärkeää se opetus ja hengellisen kasvun tie, josta siellä puhuttiin.  

Selväksi tuli se, että vaikka oli uskoon saanut tulla, ei kiusaaja jättäisi ketään ihmistä rauhaan. Opin sen, että uudestisyntyneellä ihmisellä oli valta ja auktoriteetti Jeesuksen nimessä vastustaa saatanaa. Ilman tuota opetusta en olisi pärjännyt tällä riemukkaalla mutta esteitäkin sisältävällä tiellä. Tuota hengellistä Jeesuksen antamaa valtuutusta ei yleensä kuule pappien saarnoissa, mutta siellä se tuli selväksi. Ja myöhemmin olen todennut sen olevan hyvin usein tärkeä viesti nk. vapaiden suuntien seurakuntien ja helluntaiherätyksen saarnoissa ja puheissa. Mutta ei siitä tässä enempää, koska opettajan virkaa en ole itselleni pyytänyt enkä ole sitä omakseni kokenutkaan. Opettajat ovat erikseen.

Mutta rukous oli ja edelleen on hyvin rakasta. Rukoilen, rukoilet, rukoilee…rukoilemme, rukoilette, rukoilevat!  Tuolla kirkossa rukouspalvelu oli yksi tärkeimmistä mitä ihmiset osakseen halusivat. Sairautta, huolia ja vaikeuksia riitti, mutta kyllä kiitoksetkin Jumalalle kirkkokansan kuullen kerrottiin. Lisäksi Markku Koiviston kanssa iltaa johtivat yleensä vapaaehtoiset ja kanttori Markku Ylipää, joka vaimonsa kanssa osasi laulupuolen ja ylistyksen.

koulu-ja nuorisotyön nettisivut
Silloin nuori, nyt jo lähes keski-ikäinen, insinööri Riku Rinne oli ja edelleen on, rukoileva, sanaa julistava, kitaraa soittava musiikkimies. Hän oli saanut sydämelleen Suomen nuoret. Hän on kiertänyt Suomen kouluja viemällä Jumalan sanaa nuorten arkeen nyt jo pari vuosikymmentä. On mahdotonta tietää miten moni nuori on jättänyt tekemättä itsemurhan tai muun älyttömyyden, kun Riku on vienyt toivoa toivottomille ja lohduttanut lohduttomia. Niistä asioista hän kertoi kirkkokansalle kuitenkaan korottamatta itseään, vaan pelkästään Lähettäjäänsä.

Tämä uusi tie, jota olin saanut lähteä kulkemaan, näytti aivan uuden maailman, josta minulla sitä ennen ei ollut tietoakaan. Eikä asiasta tiedä edelleenkään kaikki. Ne ovat uskovien asioita. Ei niistä missään päivälehdissä puhuta, että kouluja kiertävä evankelista voi vaikuttaa nuoren elämään ratkaisevasti. Vaan puhutaan aina televisiota myöten mm. vuositolkulla siitä, saako kristillisiä joulujuhlia järjestää tai Suvivirttä laulaa, ettei se loukkaisi ketään! Herra armahda tätä kansaamme, ohjaa oikeaan!

Tässä kevään kunniaksi ja muistin virkistämiseksi Suvivirren sanat. Mielestäni tämä virsi pitäisi laulaa kokonaan. Siihen luulisi olevan aikaa, noin 5 min! Miten suuren siunauksen se toisikaan!

kuva yle.fi
Suvivirsi

1.
Jo joutui armas aika
ja suvi suloinen.
Kauniisti joka paikkaa
koristaa kukkanen.
Nyt siunaustaan suopi
taas lämpö auringon,
se luonnon uudeks luopi,
sen kutsuu elohon.

2.
Taas niityt vihannoivat
ja laiho laaksossa.
Puut metsän huminoivat
taas lehtiverhossa.
Se meille muistuttaapi
hyvyyttäs, Jumala,
ihmeitäs julistaapi
se vuosi vuodelta.

3.
Taas linnut laulujansa
visertää kauniisti.
Myös eikö Herran kansa
Luojaansa kiittäisi!
Mun sieluni, sä liitä
myös äänes kuorohon
ja armon Herraa kiitä,
kun laupias hän on.

4.
Oi Jeesus Kristus jalo
ja kirkas paisteemme,
sä sydäntemme valo,
ain asu luonamme.
Sun rakkautes liekki
sytytä rintaamme,
luo meihin uusi mieli,
pois poista murheemme.

5.
Ei vertaistasi sulle,
sä lilja Saaronin.
Suo armos lahjat mulle
ja kaste Siionin.
Kun Henkes virvoituksen
vain sielu saanut on,
keväisen kaunistuksen
se saa kuin Libanon.

6.
Maan, meren anna kantaa
runsaasti lahjojas,
tarpeemme meille antaa
sun siunauksestas.
Suo suloisuutta maistaa
myös sielun sanassas,
ain armos sille paistaa,

niin on se autuas.

...jatkuu...

Kaunista kevätpäivän jatkoa! 

Voi hyvin vaikka Suvivirttä laulaen - kummasti piristää!

4 kommenttia:

 1. CALLING ON THE NAME OF THE LORD?

  On the Day of Pentecost Peter quoted the prophet Joel (Acts 2:21'And it shall be that everyone who call on the name of the Lord will be saved.')

  To call on the name of the Lord is to acknowledge the authority and power of the Lord, and follow in obedience by meeting the terms of pardon.

  The apostle Peter did not tell those on the Day of Pentecost to say the "sinner's prayer." Saying the "sinner's prayer" is not calling on the name of the Lord.

  Peter preached the death, burial, and bodily resurrection of Jesus. Peter declared the Jesus was Lord and Christ. (Acts 2: 22-26) They obviously believed Peter's preaching because they asked the question(Acts 2:37 ....."Brethren what shall we do?")
  Peter did not tell them to say the "sinner's prayer." What was Peter's response to their question? (Acts 2:38 Peter said to them, "Repent, and each of you be baptized in the name of Jesus Christ for the forgiveness of your sins; and you will receive the gift of the Holy Spirit.)


  THE NARRATIVE OF CALLING ON THE NAME OF THE LORD.
  1. FAITH: Believe in the death, burial, and bodily resurrection of Jesus. Accept Jesus as Lord and Savior.
  2. CONFESSION: Acknowledge Jesus as the Christ and the Son of God.
  3. REPENTANCE: Make the commitment to turn from sin and turn toward God.
  4. WATER BAPTISM: Be immersed into Christ for the forgiveness of your sins.


  HOW DID THE ETHIOPIAN EUNUCH CALL ON THE NAME OF THE LORD? (Acts 8:25-40


  1. Philip preached Jesus to him. (Acts 8:35)
  2. He confessed Jesus as The Christ the Son of God. (Acts 8:37)
  3. He was baptized in water. Immersed by Philip. (Acts 8:38-39)
  The Ethiopian eunuch did not say the sinner's pray nor was he asked to do so by Philip.


  Romans 10:13 for "WHOEVER WILL CALL ON THE NAME OF THE LORD WILL BE SAVED."


  Romans 10:9-10 that if you confess with your mouth Jesus as Lord, and believe in your heart that God raised Him from the dead, you will be saved; 10 for with the heart a person believes, resulting in righteousness, and with the mouth he confesses, resulting in salvation.


  To call on the name of the Lord is to acknowledge His power and authority and confess Him as Lord and Christ . (Acts 2:26,Acts 8:37, Romans 10:9-10) To call on the Name of the Lord is to repent and be baptized. (Acts 2:38)


  WE ARE TOLD TO CALL ON THE NAME OF THE LORD TO BE SAVED.


  We are never told we are saved by "faith only." We are never told that saying the "sinner's prayer" is calling on the name of the Lord.


  IF SAYING THE "SINNER'S PRAYER" IS NOT A REQUIREMENT FOR SALVATION? THEN WHAT ARE THE REQUIREMENTS FOR SALVATION.


  THE REQUIREMENTS!
  1. Faith: John 3:16
  2. Belief and baptism: Mark 16:16
  3. Confession and belief: Romans 10:9-10
  4. Born of water and Spirit: John 3:5
  5. Grace and faith: Ephesians 2:8
  6. Buried through baptism: Roman 6:4-5
  7. Water baptism: 1 Peter 3:20-21
  8. Baptism: Acts 22:16
  9. Baptized into Christ: Galatians 3:27
  10. Believe: Acts 16:30-31
  11. Repentance and baptism: Acts 2:38
  12. God's mercy, water baptism, and the Holy Spirit: Titus 3:5
  13. Water baptism: Colossians 2:12-13
  14. Repentance: Acts 3:19


  IF YOU HAVE COMPLETED THESE REQUIREMENTS---THEN YOU HAVE CALLED ON THE NAME OF THE LORD!

  YOU ARE INVITED TO FOLLOW MY BLOG. http://steve-finnell.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dear Mr. Steve Finnell, I would like to say that there are no musts or requirements or to-do-lists - all is gift from God and Jesus. He is the giver. - The theology is an other thing and lists can be done. God bless you and all the best.

   Poista
 2. Kaunista kevään jatkoa sinullekin Kaisa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!