keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Pärnu

Lähes perinteinen kesämatkamme naapurimaahan Eestiin tai Viroon, miten vaan, on takanapäin. Voisihan sinne lähteä vaikka uudelleen, jos varmasti tietäisi, että olisi ihanat kesäsäät. Mutta ei - ja "semmoista se on" - pärnulaiset itse sanoivat, että tämä on tätä Pärnun säätä; yksi hetki sataa ja toinen paistaa! - Telkkarista nähtiin, että Tallinnan seuduilla ja Suomessa satoi paikoin lunta! Poikkeuksellisen kylmää oli.

Olemme käyneet Pärnussa nyt noin 10 vuoden ajan ja nähneet melkoisen muutoksen tapahtuvan vuodesta toiseen - kaupunki on kasvanut ja komistunut. Ja muutos on käynnissä edelleen. Rakennustyömaat ovat osa kaupunkikuvaa. Alla olevassa videonpätkässä on 5 tähden kylpylä, Hedon Spa Hotel. Tuon kylpylän kohdilla vuosia sitten oli pieniä myyntikojuja. Niissä myytiin ruokaa, virvokkeita ja matkamuistoja. Kojut olivat osin ankeita ja muistuttivat ajasta, jota paikalliset eivät suuremmin kaipaa. Vaikka kyllä Pärnu oli vilkas ranta- ja kylpyläkohde myös Neuvostoaikana.

Tällä kertaa sitten kuitenkin näin. Emme pääseet uimaan tai aurinkoa ottamaan, mutta ei se Pärnu-henkeämme kadottanut. Siellä on aina kiva käydä. Mutta n. 500 suomalaista on valinnut sen vakinaiseksi kotikaupungikseen. Tällä reissulla tapasimme heistä kaksi. Turha udella, että mikä sai teidät muuttamaan, mutta kyselinpä kuitenkin. - Niinpä niin!

Lyhyt otos rannalta:


Mukavaa oloa & kaunista kesän jatkoa!

Voi hyvin & palaillaan.

Siunausta elämääsi ja toivotaan parempia säitä!

3 kommenttia:

 1. Voi, Pärnussa täytyisi itsekin joskus käydä, moni on kehunut. Olen käynyt vain Tallinnassa pari vuotta sitten toukokuussa niin että olimme pari yötä, mukava miniloma sekin. On kelit olleet kyllä mitä ovat, mutta tuossa videollasi kuitenkin näyttää nätiltä kun aurinko paistelee.:) Helppo kuvitella miten täynnä väkeä ranta on hellekeleillä.

  Mukavaa viikon jatkoa ja eikös sen nyt tästä pitäisi pian lämpimämmäksi muuttua.:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Jonneli kommentistasi. - Kyllä tuo Pärnu on sydämemme vienyt. Joskus on ollut liiankin kuumaa. Varakkaimmilla on ilmastoinnit kuumia kesiä varten tietysti hotellit ovat yleensä ilmastoituja. Pärnun anti on siinä mitä lomalta haluaa. Kauniit puistot, vanhat puutalot ja kahvilat, hiekkaranta eivät kaikille riiitä. Tällä kertaa tosin tutustuimme uuteen konserttitaloon ja uuteen Pärnu museoon. - Ja jos vielä jotain sanoo niin, ruokakaupat ovat mahtavia; valikoimat ovat valtavan monipuolisia ja mielenkiintoisia. Siispä kannataa varata matka jo tälle kesälle! Tervemenoa! Mukavaa jatkoa sinulle ja läheisillesi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä!:) Tälle kesälle emme ehdi enää, sillä olemme jo varanneet porukkareissun etelään syyskuulle. Muutenkin tuo syksyn etelänlomaviikko on tänä kesänä ainut yhteinen lomapätkä minulla ja miehellä, sillä hänellä ei ole kesälomaa tänä kesänä kuin se viikko. Ensi kesänä on paremmat saumat lähteä yhdessä jonnekin, vaikkapa Pärnuun.:)

   Poista

Kiitos kommentistasi!