lauantai 30. huhtikuuta 2016

Hauskaa vappua!

No nyt ei ole tullut kirjoiteltua pitkiin aikoihin. Tämä kirjoitus on viestiksi sinulle, että haluaisin työstää sinulle monia, monia tekstejä, mutta joskus tulee sitä ja tätä. Esteitä. Monenlaisia. Mies täytti pyöreitä ja se nyt sitten vei vähän huomiota asiassa jos toisessa. Mutta nyt on juhlat juhlittu ja palattu arkeen. Ja on niitä muitakin, mutta olkoon tänään on vapunaatto.

Vappu on huomenna! Tänään vappuaatto - ja jokainen päivä on tärkeä, kenelle mitenkin!

Tietääkseni vappua ei juhlita oikein missään muualla kuin Suomessa. Hih ja heh! Ihan oikeesti. Ei sitä paljon missään juhlita tällä tavalla kuin täällä. Mutta suotakoon se meille. Joten hauskaa Vappua kaikille, jotka sitä juhlivat!

Vappu lienee kevään juhla, ylioppilaiden juhla, työtä tekivien juhla - siis meidän kaikkien !

Lapsuudesta muistan kun vappupäivänä, siis siellä meillä maalla, korvessa - ei täällä kaupungin hulinassa - vaan maalla - vappua vietettiin näin. Otettiin evästä: simaa, kakkua ja muita herkkua kassiin - katsottiin aurinkoinen, yleensä jokin pikku kallio, yleensä lähellä kotitaloa ja mentiin sinne. Kalliolle! Oli vappuviuhka ja hyvä mieli. Istuttiin kalliolla ja herkuteltiin. Se oli vappu ja siitä jäi todella hyvä mieli. Sanoisin, että eräällä tavalla se oli se täydellinen ja oikea vappu! Muistoihin tahtoo tulla ne kultaiset kehykset, mutta niin se oli - todellinen vappu!

Hauskaa vappua 2016 ihan jokaiselle & kaikkea hyvää!

Kuvahaun tulos haulle ilmapallo
kuva turkulainen fi

2 kommenttia:

  1. Juuri eilen juttelin virolaisen ystäväni kanssa vapusta. Heillä on kyllä volbripäev, mutta sitä ei juhlita niin kuin meidän vappua, yhtä antaumuksella. Minä pidän vapusta, sen keveydestä ja hilpeydestä. Mukavaa vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Liiolii! Siis Virossa juhlitaan vappua volbripäev, hyvä tietää! Hauskaa ja hilpeää vappua sinulle & läheisillesi -kohti kesää - jee!

      Poista

Kiitos kommentistasi!