maanantai 20. huhtikuuta 2020

Ihmettelen miten Jumala puhuu

Osa I

Kutsuuko Jumala sinua tämän korona-kriisin keskellä? Voiko tämä muutos olla mahdollisuus? Voiko Jeesus parantaa? Mitä se tarkoittaa? Tarkoittaako se sitä, että pohdin, että tässähän voi joku tuntemani henkilö saada viruksen ja hän voi kuolla - tai voinhan se olla minäkin? Onko tuommoinen pohdinta Jumalan puhetta? 

Nyt moni ihminen on todennut, että tämä kaikki on tapahtunut, koska ihminen on unohtanut tärkeimmät perusasiat luonnon ja lähimmäisten välittämisestä. Moni pohtii syvällisiä, mutta maailmanmyllyt ovat vieneet mennessään, syvällisemmät pohdinnat ovat jääneet kesken. Mutta nyt maailma on pysäytetty! Monta häiritsevää asiaa, jotka muutoin tulisivat tielle - niitä nyt ei ole.

Kysymys on ilmassa, edessämme edelleen: Miten Jumala puhuu?

Puhuuko Jumala koko ihmisen elämänkaaren ajan, lapsuudesta vanhuuteen vai lopettaako Hän jossakin vaiheessa? Vaikenee? Miksi vaikenisi? Vai voinko minä ihmisenä vaientaa Hänen puheensa?

Lapsuudesta muistan, kun haudattiin kuollut lintu puunjuureen, laulettiin Ystävä sä lapsien ja pohdittiin, että mitä se pappi sanoisi? Joku muisti, että maasta sinä olet tullut ja maaksi sinun pitää taas tulla. Aamen. Kumarrettiin ja hiivittiin pois. Miksi pappi sanoo, että joku on tullut maasta?

Entä kun koulussa uskontotunnilla opettaja puhui Jeesuksesta ja Mooseksesta, oliko se Jumalan puhetta? Vai se, kun uutisissa kerrottiin, että pikku tyttö oli kuollut lumihankeen, jäätynyt, kun väsyneenä oli käynyt lepäämään lumeen? Sanottiin talvesta toiseen, että niin ei saa tehdä. Suru tuntemattomasta pikku tytöstä, oliko se Jumalan puhetta?

Entä kun saman kylän mies ajoi junan alle moottoripyörällään ja hänet kerättiin palasina muovipusseihin? Sitä asiaa ei uskaltanut edes ajatella kuin hetken, ja sitten oli pakko ajatella muuta. Tasoristeyksessä piti katsoa aina. Aina. Aina. Miksi hän unohti katsoa? - Kuoleman mahdollisuus - oliko se Jumalan puhetta? Ei kai - tai jos oli, se oli kamalaa.

Osa II 🌻

Kun nuo ihmiset sanovat, että Jumala alkoi kutsua ja puhua, niin usein kuulee, että johonkin risteykseen tai umpikujaan oli tultu. Tai kun joku haluaa jotain Jumalalta, niin usein myös kokeillaan rukousta. Jospa Jumala sillä tavalla vastaisi. Moni rukoilee kun lottoaa, että saisi paljon rahaa. Nyt korona-sairauden myötä niin rikas kuin köyhä muistaa, että terveys on usein tärkeämpi kuin mikään muu. Onko se Jumalan puhetta kun ihminen on tyytymätön elämäntilanteeseen, onneton liittyen olo-suhteisiin, ihmisiin tai kun ihminen peloissaan? Onko ihminen koskaan yksin ajatuksineen?

Puhuuko Jumala enemmän silloin kun olemme yksin? Raamatussa sanotaan, että Hän kutsuu kaikkia ihmisiä. Hänellä on Isän ikävä lastaan. Onko siinä jokin todellisuus joka tahtoo täällä maailman hyörinässä jäädä kuulematta?

Pitikö maailman pysähtyä, että on helpompi kuulla? Voiko tällä hirveällä epidemialla, sairaudella olla toinenkin puoli, perspektiivi - näkymätön ja silti selvä?

Jumala puhuu tavalla ja toisella. On aina puhunut. Sen voi nähdä ja kuulla. Näkeminen on luonnon seuraamisen myötä helpompaa. Kevät, kesä, syksy, talvi. Eläimet. Kasvit. Oma perhe. Lapset. Lastenlapset. Elämän hyvät ja huonot asiat. Jotkut näkevät joskus muutakin. Enkeleitä ja toiset ovat nähneet Jeesuksen. Keskustelin sähköpostitse pastori, tohtori Nasir Siddikin kanssa, joka saatuaan järkyttävän ihottuma/herpes yms. taudin sanoi/todisti, myös videolla löydettävissä, että hänelle islaminuskoiselle Jeesus ilmestyi sairaalan sairas/kuolinvuoteen päähän, ilmoitti, että hän saa parantua ja niin tapahtui. Sen seurauksena hänen elämä muuttui pysyvästi. Jumalan rakkaus muutti hänet. Olin hyvin ihmeissäni tapauksesta niin päädyin aiheesta häneltä kyselemään vuosia sitten.

Minä rakastan sinua, Jumala sanoo Raamatussa Jesaja 54:10 Vaikka vuoret järkkyisivät ja kukkulat horjuisivat minun rakkauteni ei sinuun järky, eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Herra, sinun armahtajasi." 100% turva Näin tänäänkin on turvallista herätä päivään, elää elämää 5. Moos 33:11 "niin kuin on päiväsi niin olkoon voimasi" ja illalla mennä nukkumaan. On hyvä tietää tässä yllättävässä maailmassa, että ainakin yhdellä taholla, kaikki asiat ovat hallinnassa.

Jumala puhuu tavalla ja toisella. Miten/mitä Hän on sinulle puhunut? Kuuletko?

---

Näinä vaikeina aikoina moni meistä kohtaa asioita, joihin ei ole valmistautunut. Toivon ja rukoilen kaikille kaikkea hyvää. Terveyttä ja onnea. Rakkautta ja rauhaa. Ja kaikkea sitä mitä itsellesi toivot, että me tästä toinen toisiamme tukien selviämme, sillä tämä vuosi 2020 on kaikkien ihmisten elämässä vuosi, jonkalaista emme ole koskaan ennen kokeneet. - Voi hyvin. Siunausta!













2 kommenttia:

  1. Jumala todellakin puhuu tavalla ja toisella, silloin kun menee hyvin ja silloin kun on kriisi. Tässä kummallisessa tilanteessa Jumala puhuu ainakin minulle erityisesti Sanansa kautta. Sieltä saan lohtua, rohkaisua ja jopa käytännön neuvoja. Kannattaa olla kuulolla!

    VastaaPoista
  2. Olisi matkakuume Espanjaan. Mutta koronatilanne näyttää olevan sen verran paha siellä päin, että täytyy odottaa ensi vuoteen ennen kuin uskallan alkaa Espanjan matkaa varailemaan...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!