keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Töistä kotiin!

Väsyttääkö matkalla? Tekisikö mieli levähtää? Helsingin Sanomat tarjosi ainakin tänään ruuhka-aikaan varsin miellyttävän levähdyspaikan odotella junaa tai muuten vaan lueskella heidän uudella sapluunalla tehtyä lehteä. Lehdessä on nykyisin puolet vähemmän entiseen verrattuna, mutta kivan kokoinenhan se on. Nojatuoleissa oli lämpiävät peitot! Edellisviikolla rautatieasemalla oli pianonsoittajia. Venäläisiä kai....hyvin kaikui isossa rakennuksessa! Musiikin tahtiin taiteilijat maalasivat isoa taulua, joka oli..... tuskaa täynnä! Mutta tänään näin:


Helsingin Rautatieasema 23.1.2013 klo 16.30
Työmatkat teen metrolla ja junalla. Ihan mukava yhdistelmä silloin kun junat ovat ajassaan. Paikallisjunat etenkin ovat miellyttäviä. Nämä uudet.

Siis sama näkymä rautatieasemille muuallekin Suomeen. Niille, jotka vielä ovat auki. Olisipa se varsin miellyttävää!

Helsingin ruuhka on kyllä tosi sakeaa siinä klo 16-17 välillä, aamusta klo 8 - 8.30 välillä. Mutta eipä se kauaa kestä. Ja kyllä siellä aina jotenkin pärjää, vaikka monessa yhteydessä onkin jo selvinnyt, että ajat ovat muuttuneet....vanhempi naishenkilö joutuu seisomaan, vieressä nuori ei anna paikkaa... tai vanhempi mies vaivaloisesti kävelevä, joutuu seisomaan.

Jos kaikki istuinpaikat ovat täynnä, eipä ne usein heltiä kenellekään toiselle. Mutta joskus n. 30-vuotias siistinoloinen nuorimies antaa paikan. Sitä hyväsydämisyyttä on ilo seurata. Kaikille tulee hyvä mieli. Lasten ei enää tarvitse antaa paikkaa. Lapsia kohtaan ollaan ymmärtäviä, joskus äiti ottaa pienen lapsen omaan syliin ja niin joku aikuinen saa paikan. Joka tapauksessa suurimmalta osaltaan kaikki sujuu aina hyvin! Oli sitten kuka työmatkalla tai muuten menossa paikasta aa paikkaan bee. Ajanhenki on ihan toinen kuin se oli joskus silloin kun Ruposen Ruskeilla ajettiin. Jos lapset eivät huomanneet antaa paikkaa aikuiselle, niin kuljettaja huikkasi, että antakaapas paikka. Nolojuttu, se huomautus, mutta niin se meni!

Tavattoman hyviä matkoja sinulle! Voi hyvin - palaillaan!

2 kommenttia:

  1. Olipas kivasti järjestetty lukunurkka tuonne:) ONko siis Hesarin sisältökin pienentynyt vai ainoastaan lehden koko? Helpompaahan tuollaista tabloidimuotoista lehteä on lukea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yaelian, kiitos kommentistasi ja lukijaksi liittymisestä! No joo tuo rautatieaseman tempaus oli kyllä hyvä juttu. Helsingin Sanomat on nyt tabloid. Elon laskuopin mukaan mielestäni siinä on pakko olla vähemmän kaikkea...katsotaan miten Hesari profiloituu....Täällä sataa lunta ja on täys talvi! t. Kaisa

      Poista

Kiitos kommentistasi!