maanantai 10. kesäkuuta 2013

Pientä ja kaunista - suurta ja kaunista!

Ystävä toi ihanan kimpun lemmikkejä. En liene ainut, jonka mielestä tuo hurmaava pieni sininen kukka on sydäntä hivelevän kaunis. Lemmikin nimi monessa kielessä onkin "älä unohda minua". Englannin kielessä - Don't forget me!

Lemmikki
Älä unohda minua
Jotain erilaista:

Ilona Rista on taiteilija, jonka on vienyt puu. Ehkä moni muukin asia, mutta silti - puu! Design Museossa oli hänen puutyö, jota kävin katsomassa eräänä alkukesän iltana. Työhön oli yhdistetty klassisen musiikin pienimuotoinen konsertti pianolle ja muille äänille, joita tietokone teki (?) led-valo vaihtui eri sävyihin ja lauloipa välillä jokunen kirkasääninen lintukin. Hienoa, upeaa!

Puureliefiteos, Ilona Rista 2013

Lähikuva puureliefiteoksesta, Ilona Rista 2013

Ilona Rista on materiaaleilla herkutteleva taiteilija. 30 vuoden monipuolinen puuosaaminen sekä reliefin akustisien ominaisuuksien kehittäminen tarjoavat jännittävän yhteistyömahdollisuuden tilasuunnittelijoille ja arkkitehdeille. - Kesällä 2011 valmistui hänen suunnittelema suuri puureliefiteos Geneveen CERNin pääauditorioon.(!) - Tekstit ovat IlonaRista net -sivuilta.

Ilona on jo sen luokan taiteilija (mielestäni), että sitä ei oikein tahdo edes ymmärtää, sillä niin valtavaa oivallusta ja osaamista tuo kaikki vaatii. Siis onnea, 30 vuotta puurtamista. Sitkeä yrittäminen ja tekeminen palkitsevat tekijän - ja lahjakkuus taiteen tekemiseen, jota ilman tuo mikään ei tietystikään olisi mahdollista. - Ilona on myös bloginkirjoittajalle kaukaista sukua - serkun tytär. Ja sehän tuntuu mukavalta.

Näin on viikko päässyt alkuun. Tänään oli lomapäivä. Kävin kuvauttamassa silmänpohjat ja hyvältä näytti...niin ainakin ymmärsin asian olevan. Sainpa kuvat muistitikulla mukaanikin. Kyllä maailma on muuttunut!

Näine aatoksine. Hyvää uutta viikkoa! Juhannusta kohti. - Voi hyvin! Palaillaan...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!