maanantai 24. kesäkuuta 2013

Superkuu - kesäyö

Täysikuu, superkuuksi mainittu liikkui viime yönä taivaankannen yli ylväästi ja näyttävästi. Onhan se siellä tänäänkin, mutta nyt taivas on pilvessä. Kaikenkaikkiaan aika pilvinen päivä ollut niin helteiseksi sitä kun ennusteltiin...

Parempi puoliskoni tiesi kertoa, että tämä superkuu oli ikään kuin 14% suurempi, oli vähän maata lähempänä...Nokian Lumiaan siitä superista ei tullut kuin aavistus...mutta ihan kaunis se oli...enemmän kuitenkin ihastelin sitä, miten tämä Lumia muutti yötaivaan niin kauniin siniseksi...ei se muuten niin kaunis todellisuudessa ollut...ja kuten tässä alla...ei fotoshopattu versio:

Täysikuu 24.6. Helsinki, Herttoniemi
klo 1.30
Pohjoisen kesäyössä on aina sitä jotain - on lämmintä ja valoisaa - se on varsin miellyttävää!

Etelän yö - se on toinen juttu. Pilkkopimeä ja tulee äkkiä! Kesän valoisat yöt ovat jotain mitä ei joka puolella maailmaa ihmisistä koe koskaan! Paitsi nyt nettiaikaan...luonnonilmiöitä on mahdollista seurata mistäpäin maailmaa tahansa. Esim. Yellowstone -puiston kuuman lähteen elämää voi seurata netistä reaaliajassa.

Superkuu on nyt nähty. - Hyvää kesäyötä!


4 kommenttia:

 1. Kylläpä vain mahtavia valoisia kesäöitä on tullut ihasteltua tänäkin kesänä, eikä sitä edes ole meinannut muistaa,miten valoisaa joskus voi kesäyönä olla. Kävelin mökkirantaan nukkumaan yksikin ilta klo 23:15, ja AURINKO OLI VIELÄ NÄKYVISSÄ. Hetken piti ihmetellä.

  Olit blogiini kirjoittanut, että olet lukenut Taivas on totta-kirjan ja joitain muitakin ihmisten kertomia kirjoja samaa aihealuetta liipaten. Muistatko jonkun tuollaisen kirjan nimen? Täytyisi nimittäin saada jotain luettavaa taas.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonneli kiitos kommentistasi. Niinpä, jos taivas ei ole pilvessä klo 23 yöllä voi saada valokuvan, joka on ihan kuin päivällä otettu! - Huh, nyt on kyllä painostava helle ehkä pamahtaa ukkonen!?

   Tässä muutaman kirjan nimi ja tekijät aiheesta taivas ja sen kokeneet; viimeksi luin jo toiseen kertaan Valoa elämään kuoleman takaa, Kirsten Morch-Nielsen, Karas-Sana, Olin Taivaassa, Roberts Liardon, Kuoleman tuolla puolen, Maurice Rawlings, Perussanoma, Sitten on tämä uusseelantilainen pappi,Ian McCormack joka jo vuosi on kiertänyt maailmaa kertomassa aiheesta nimellä Välähdys Ikuisuutta. - Ehkä jonkun noista saat kirjastosta ja Ian McCormackin tarina on suomeksi netissä. Nämä ovat täysin kristillisiä. - On huikeeta! Siunausta sinulle, terv. Kaisa

   Poista
 2. Kiitos paljon!=) Täytyy alkaa metsästelemään:) Ihanaa loppuviikkoa ja siunausta sinullekin.

  T.Jonna

  VastaaPoista
 3. Heippa! Löysin ja lainasin kirjastosta Valoa elämään kuoleman takaa, Kuoleman tuolla puolen sekä tulostin netistä tuon Ian McCormackin tarinan. Lisäksi löysin hyllystä Anu Markoffin kirjan nimeltä Kuolema on ikuinen elämä ja olen vasta sen lukenut tähän mennessä. Jätän vähän tarkoituksellakin luettavaa vielä meidän Lapin reissulle jonne pian lähdemme. Kuitenkin on pitkä ajomatka niin huolehdin ettei lukeminen lopu kesken.;D Täytyy joskus lainata sitten vielä noita muitakin joita mainitsit.

  Tuolla on kirjat jotka lainasin> http://onniarkinen.blogspot.fi/2013/06/loma-alkoi-ja-lomalukukirjat-haettujihuu.html

  Ja tuonne kirjoitin pikkusen tuosta Kuolema on ikuinen elämä-kirjasta > http://onniarkinen.blogspot.fi/2013/07/liikunnasta-mielen-iloa.html

  Mukavaa alkanutta viikkoa!=)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!