sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Tie - 1

Tie


Johannes 14:6 – Jeesus vastasi: Minä olen tie, totuus ja elämä.
Kukaan ei pääse Isän luo muutoin kuin minun kauttani.


Hyvä lukija,

Näytölläsi on kirjoitelma, joka on pyörinyt mielessäni vuosia. Se ei ole suostunut unohtumaan. Onneksi. Itse asiassa tähän on ollut hyvä palata varsinkin silloin, kun elämä ei ole ollut helppoa. Tästä olen saanut voimaa aina uudelleen ja uudelleen. 

Tärkein työnimi on ollut Usko Toivo ja Rakkaus. Jokin aika sitten se muuttui Tieksi, ehkäpä juuri ajan kulumisen myötä. Mielestäni elämämme on eräänlainen Tie. Tällä tiellä ollaan. Vanhassa hyvässä virressä, jota lauletaan vielä nykyäänkin hyvin paljon, sanotaan: Tie valmis on, voin löytää sen. Mikä "se" tie oikein on, siitä kerron tai oikeastaan sen löytymisestä. Elämänmuutos, josta kerron, on elämäni paras. Se on antanut elämälleni uuden suunnan ja tarkoituksen. 

Jos saat ajatuksia kirjoitelmani edistyessä, kommentoi tai laita sähköpostia. 

Siunausta sinulle hyvä lukija!

Toivon sinulle kaikkea hyvää.
Johdanto

Me kaikki ihmiset tarvitsemme uskoa, toivoa ja rakkautta. Nuo kolme kuuluvat kaikille ihmisille. Se mistä ja miten näitä ihmisen täyttymyksiä hakee, vaikuttaa suurelta osalta hänen elämänsä kulkuun.

Usein emme sen suuremmin asioita pohdi, vaan asiat tuntuvat sujuvan automaattisesti. Asioita vaan tapahtuu, kunnes jokin pysäyttää meidät ajattelemaan tarkemmin elämänkulkua. Kaikki ihmiset pohtivat elämänsä kulkua tavalla tai toisella. Joskus kantapään kautta kuten sanotaan.  

Kuvahaun tulos haulle usko toivo rakkaus jouluvalot

Lapsuudenkodissani oli jouluisin tällaiset kauniit
jouluvalot - kuva Kimtuote
Tässä kirjoitelmassani kerron, miten tutustuin hengellisiin ja yliluonnollisiin asioihin. Rakkain asia on se yliluonnollinen hetki, josta alkaen tietämällä tiesin, että juuri sillä hetkellä elämäni muuttui.

Oliko se pelkkää kuvitelmaa vai vaikuttiko elämääni voima, jota en ollut aiemmin huomannut? Suggeroinko itseni uskoon? Mistä tiesin varmasti, että kyseessä oli juuri Raamatun ilmoittama Jumala? Vai oliko se kuitenkin itämaisten uskontojen jumala? Miten asiat erotti toisistaan kun ei ollut tietämystä eikä tietoa asioista?  

Alkuun kirjoitan hieman lapsuudestani pikku muistoja. Kirjoittaminen on ollut mielenkiintoista ja kivaa. Mutta toisaalta epävarmuuteni siitä, että kirjoitinko oikein, kalvoi mieltäni. Kirjoitin suoraan sydämestäni, sisäisestä maailmastani. Suoraan sanottuna toivoin, että kirjoittaisin niin kuin papit hyväksyvät asiat. (!!)  Jälkeen päin se hiukan huvittaa, mutta kaikki oli niin uutta! Minä oppimaton, teologiaa oppimaton, en halunnut antaa Jumalan asioista, kuvaa, joka ei olisi oikea. 

Kuvahaun tulos haulle oikea vastaus


Kuva fin space

Aloin käydä kirkossa ja erilaisissa seurakuntatapahtumissa. Kuulin saarnoista varoituksia, että kokemuksia ei saisi korostaa. No, minulla ei ollut muuta kuin omakohtainen kokemus siitä voimasta, joka muutti elämäni. Kirkon ihmiset riitelivät naispappeudesta päivästä toiseen. Sitten tuli niin suuri pläjäys, että se sanottiin aivan Yleisradion Uutisissa. Joku pappi kirjoitti kirjan, että kaikki ihmiset pääsevät taivaaseen. Koska asia on Raamatun vastainen, joutui hän siitä melkoiseen myllytykseen.

Siinä sai vastauskoontullut ihmetellä sitä tannerta, jolle oli astunut. - Olin kokenut kaiken toisin. Ei siellä ollut riitaa eikä epäselvyyttä. Siellä oli vain Rakkautta! Sydämeni todisti Pyhästä Hengestä ja Jumalan Rakkaudesta. Jotkut ihmiset sanoivat minulle, että kyseessä on tilapäinen olotila, että se kyllä siitä ajan myötä menee ohi! Tuommoinen lohdutus huvitti mieltäni.

Kaiken epävarmuuteni ja toisaalta Pyhän Hengen antaman varmuuden keskellä toivoin, että kohtaisin jonkun henkilön, joka olisi luotettava ja lukisi tämän kirjoitelmani. Hän saisi sanoa sitten omat ajatuksensa, joista olisin kovasti kiinnostunut.

Tapahtui sitten niin, että juhannusjuhlilla Parikkalan Oronmyllyllä puhujana oli pastori Kalevi Lehtinen (s. 1936 k. 2011). Jo saapuessani tilaisuuteen kiinnitin huomiota vanhaan Audiin, jossa oli Saksan rekisterikilvet. Enkä tiennyt mitään tästä puhujasta, en ollut koskaan kuullutkaan. Siinä kesäillassa puhetta kuunnellessa päähäni pälähti, että minäpä kysyn häneltä. Jospa hän lukisi! Pappi kuin pappi. 

Pastori Kalevi Lehtinen

Juhlapuhe päättyi. Yhtäkkiä häntä ei näkynytkään missään. Jätin seurueeni ja juoksin puustoisen rinteen ylös sen saksalaisen Audin luo. Hän oli juuri autollaan. Selitin asiani ja kuin ihmeen kaupalla hän lupasi lukea. Tekstin nimi oli silloin Sinulle. Hän oli kuulemma hirvittävän kiireinen, mutta lupasi lukea ja soittaa perästä. Odottelin soittoa pitkälle syksyyn ja sitten eräänä kauniina päivänä hän soitti. Ja olipa hän rennonoloinen ja mukava. Sanoi, että teksti on ihan hyvää, mutta sitä pitäisi olla vaan enemmän. Kun kirjoitat lisää niin hyvä on, niin sanoi. Hän oli varmaankin kuulut tuhansia todistuksia, mutta tietysti jo elämänsä iltapuolella matkaavalle se on aina ilo kuulla, että Jeesus edelleenkin vaikuttaa ihmisten elämässä. Kiitteli Herraa ja toivoteltiin hyvät jatkot puolin ja toisin. – Vasta myöhemmin minulle selvisi miten mittavan uran Kalevi Lehtinen olikaan elämänsä aikana tehnyt. Jos tarkkoja ollaan en minä kyllä paljon ketään pappeja edes nimeltä tuntenut. Rippipappi oli Juhani Saukkonen (s. 22.6.1937 - ), siinäpä se suunnilleen oli. 

Juhani Saukkonen
rippipappi ja ministerikin.
Olipa mukava pappi!

Näin sain vahvistuksen sille, että tämä kirjoitelma on paikallaan. Se kannattaa lukea jo siitä syystä, että voi varmistua elävän Jumalan vaikutuksesta yksittäisen ihmisen kohdalla. Tie on hyvä. Se vie kohti ihania asioita!

Room. 3:3 – Entä jos jotkut ovat olleet epäuskoisia? Ei kaiketi heidän epäuskonsa tee tyhjäksi Jumalan uskollisuutta?

Room. 8:28 – Me tiedämme, että Jumala vaikuttaa kaiken niiden parhaaksi, jotka häntä rakstavat, niiden, jotka ovat kutsuttuja hänen suunnitelmansa mukaan.

Kirje hebrealaisille 13:8 – Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti.


Voi hyvin hyvä lukija! Palaillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!