perjantai 25. lokakuuta 2013

Syksyinen Helsinki

Tämän vuoden syksyssä minulla on ollut enemmän kaipausta kesään kuin moneen vuoteen. Kesästä ei vaan olisi halunnut luopua! Mies selostaa joka päivä lämpötiloja. Syyskuussa oli jo kylmää. Lokakuussa jo tosi kylmää ja nyt taas lämmintä. Se riippuu siitä mihin vertaa! - Oi, pliis armahda en millään jaksaisi seurata noita lämpötiloja kun sen näkee jo ikkunasta ulos katsoessa - syksy on niin totta. Kylmä tulee ja talvi vielä tämän kaiken päälle! - Ok, sovitaan parin viikon lämpötilojen-info-katko! Huh, jo helpotti! Myhäillään, seurataan mitä tuleman pitää...

Olen kyllä semmoinen vilukissa, että lämmintä saisi olla! Vaikka puoli vuotta kunnon kesää ja toinen puoli vuotta semmoista hiukan viileämpää ja sitten taas kesä! Saahan sitä toivoa, mutta Suomeen ei nyt semmoista ilma-alaa ainakaan tule, ja itse asiassa ei liene toivottavaakaan! Sen tiimoiltahan se Sini Saarelakin lienee siellä Venäjällä vankilassa. On huolestunut pohjoisnavan jäätiköstä ja kaikesta siihen liittyvästä!

Tässä Helsingin syksyä, viime viikkojen satoa!

...jollakin henkilöllä oli teltta ajokaistan ja ratikkakiskojen
välissä...taustalla Stockmann...

...vielä oli kesää jäljellä...

...Mikonkadusta tulee hulppea kävelykatu...rautatieasema
tuolla taustalla mutta valottui pois!

city

...voisiko sanoa; Helsinki on vaahteroiden kaupunki?

...selkeä syksyn merkki...Stockmann Hullut Päivät,
Itäkeskus, pari kertaa vuodessa Stockmann myy
tuotteitaan Tarjoustalon hinnoilla! Hyvä heille
ihmiset ostaa - hurjasti!

Lokakuu vaihtuu marraskuuksi ensi viikolla. Jo nyt odotan ensi kesää tai kevättä, leutoja tuulia ja auringon paistetta - mutta nyt käydään kohti syksyn pimeneviä iltoja ja öitä. Mutta eiköhän sitä niistäkin löytyne jotain kivaa, kun tästä alkushokista selviää! - Ja kuitenkin henkilöhistoriaani muistellen, yleensä syksyllä on tapahtunut monia mukavia asioita - mitähän tänä syksynä?! Ehkäpä jokin jo varattu matka piristää! Siinä toivossa. Hyvää syksyä myös sinulle hyvä lukija!

Voi hyvin!

6 kommenttia:

 1. Kiva nähdä kuvia Helsingistä:)

  Meillä täällä edelleenkin aika lämmintä ja minä taas odottelen viileämpää;D

  Mukavaa syksyä sinullekin Kaisa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis! Tervehdys sinulle sinne tuhansien kilometrien taakse. Sul on muuten hyvät blogit.

   Poista
 2. Minuakin on ahdistanut syksyn tulo, mutta nyt olen sopeutunut ja hyväksynyt asian. Pari kuukautta ja sitten ollaan menossa kevättä kohti. Jokainen päivä on armon päivä ja voi tuoda vaikka mitä hyvää tullessaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marita kommentistasi...niinpä joulu-, tammi-, helmikuu ja sydän jo sykkii keväälle! Ja oikeassa olet, jokainen päivä ja vuodenaika on ihan yees kunhan sydän armon ymmärtää. Sohjoja odotellessa kaikkea hyvää sinulle blogi-sisko!

   Poista
 3. Kohta päästään nauttimaan valkeasta talvesta!!!:) (Toivotaan, että lumi tulee jo pian;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo kunnon talvi on ihan hyvä! Toivotaan että toiveesi toteutuu...tai Jyväskylä voisikin saada oikein erikoishyvän talven. Oikein hyvää syksyä Nelli-Sofia!

   Poista

Kiitos kommentistasi!