sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Kiitollisuus...monesta asiasta!

Hetki sitten katsottuani YouTubesta erään miehen ja hänen koiransa tarinaa sydämeni täyttää kiitollisuus siitä, että osaan englannin kieltä! Tuo mies oli opettanut koiransa varsin päteväksi etsimään ja tunnistamaan asioita. Ei se pitkä video ollut, mutta jos en olisi ymmärtänyt englantia, asia ei olisi selvinnyt ollenkaan.

Olen kiitollinen, että olen oppinut englannin kielen. Eipä se opiskelu kovin helppoa ollut. Ääntäminen oli vaikeaa ja kirjoittaminen vielä vaikeampaa. Monet sanat opettelin kirjoittamaan ulkomuistista ja jankkasin kirjoitusta kirjain kirjaimelta! Kauppaopistossa kieli muuttui vaikeammaksi, mutta samalla mielekkäämmäksi. Lopulta kaikista punakynä alleviivauksista huolimatta, vuosia myöhemmin, hain Amerikkaan työelämän harjoitteluvaihtopaikalle ja pääsin kuin pääsinkin. Joskus sitä voi vain kiitollisena ihmetellä miten elämä kantaa kun uskaltaa yrittää. 

Kiitollinen voi olla myös terveydestä. Minulla ei ole ollut pahoja sairauksia, mutta pientä kremppaa aina silloin tällöin. Viime vuosikymmenen aikana selkä"fileet" ovat kramppailleet. Vaan onneksi ei nyt kolmeen neljään vuoteen. Lapsena oli hirveää hammassärkyä ja yhden kerran on ollut hiusmurtuma vasemman käden yhdessä luussa. Kipsi tulee, lääkärit huutelivat röntgenkuvaa katsellessa.

Sen olen huomannut, että stressi aiheuttaa monia aluksi pieniä vaivoja kuten nyt lihaskramppeja tai vaikka ruuansulatus- ja suolistovaivoja. Viime aikoina olen tutustunut aiheeseen; hiivan liikakasvu elimistössä. Miten hiivankasvu joskus voi ottaa yliotteen ja mitä siitä seuraa? Jos etukäteen haluaa välttää moista riesaa, kannattaa välttää jo nyt ainakin makean liiallista syöntiä ja olutta tai muita kovasti hiivapitoisia ruokia. Hiivakaan ei ole enää kuin silloin ennen! Mutta kaikesta aina selvitään.

Kiitollinen voi olla siitä, että lähimmät ihmiset pärjäävät elämässä. Että Suomi on hyvä yhteiskunta. Kyllähän me ihmiset valitamme asiasta tai toisesta. Toiset jopa hyökkäilevät toisia kohtaan sanoilla kuten iltapäivälehtien kommenttiosioissa. Medialla, sanomalehdistöllä ja televisiolla sekä radiolla - nykyisin internetillä on hyvin ratkaiseva asema ihmisten mielialojen muokkaajana. Ja toisaalta eihän sitä kaikkea tarvitse kovin henkilökohtaisella tasolla ottaa ja seurata joka riitaa!

Myönnän paljon on aihetta valittaa. On epätasa-arvoa ja vääryyksiä, mutta sanoisin ettei niihin kannata nyt ihan päivästä toiseen kiinnittää huomiota. Voi pitää välipäivän - vapaapäivän ja ajatella tai jopa kertoa toiselle mistä kaikesta voi olla kiitollinen. Toivoisin, että media kertoisi enemmän myös hyviä uutisia, vaikka joku väittää etteivät ne ole uutisia. Uskallan olla eri mieltä. Hyvän kertomisella on suuri vaikutus. 

Rakastan sinua tänään, voi sanoa ja seurata mitä vaikutuksia sillä on omaan itseen ja toiseen. Tuntemattomalle voi puolestaan sanoa jotain kivaa ja rohkaisevaa. Varsinkin näin joulunseutuun sillä on varsin mukava vaikutus. Jopa elämää muuttava vaikutus tuon yhden ihmisen kohdalla!

Näine kiitollisene ajatukseni haluan toivottaa sinulle oikein hyvää joulukuuta. Itse olen kaikista kiitollinen siitä, että olen oppinut tuntemaan Hänet, Jeesuksen, josta Raamatussa kerrotaan. Hänen syntymäpäiväänsä vietetään jouluna. Hänen mukaansa on länsimainen ajanlasku ja mitä vielä Hän on kuullut ja vastannut moniin rukouksiini. Hänesta olen kovasti kiitollinen. - Televisiossa alkoi the Bible -sarja siitäkin olen kiitollinen!

Mistä kaikesta sinä olet kiitollinen? Toivottavasti monista asioista.

Voi hyvin! Hyvää loppuvuotta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!