lauantai 12. huhtikuuta 2014

Tie - 6

Saarnaaja 3: 1-5 - Kaikella on määräaika, ja aikansa on joka asialla taivaan alla. Aika on syntyä ja aika kuolla. Aika on istuttaa ja aika repiä istutus. Aika on surmata ja aika parantaa. Aika on purkaa ja aika rakentaa. Aika on itkeä ja aika nauraa. Aika on valittaa ja aika hypellä. Aika on heitellä kiviä ja aika kerätä kivet. Aika on syleillä ja aika olla syleilemättä.

Sananlaskujen viisautta:

2:6-7 - Herra antaa viisautta, Hänen suustaan lähtee tieto ja ymmärrys.
Oikeamielisille on Hänellä varalla pelastus ja nuhteettomasti vaeltaville suojakilpi.

3:27 - Älä kiellä tarvitsevalta hyvää, milloin voit sitä tehdä.
3:30 - Älä syyttä riitele kenenkään kanssa, kun toinen ei ole tehnyt sinulle pahaa.

6:6 - Mene, laiska, muurahaisen luo, katso sen menoja ja viisastu.
13:11 - Helposti saatu omaisuus vähenee, mutta vähin erin kokoava saa sen karttumaan.

14:13 - Nauraessakin sydän voi kärsiä, ja ilon lopuksi tulee murhe.
14:23 - Kaikesta vaivannäöstä on hyötyä, mutta turhasta puheesta vain vahinkoa.

17:22 - Terveydeksi on iloinen sydän, mutta murtunut mieli kuivattaa luut. 
18:14 - Miehekäs mieli pitää sairaankin jalkeilla, mutta kuka voi kestää murtunutta mieltä.

24:13-14 - Syö hunajaa,  poikani, sillä se on hyvää, ja mesi on makeaa suussasi.
27:1 - Älä kersku huomispäivästä, sillä et tiedä, mitä mikin päivä tuo tullessaan.

29:26 - Monet etsivät hallitsijan suosiota, mutta Herralta tulee miehelle oikeus.

Sananlaskujen viimeisin vaan ei vähäisin teksti sisältää tiedonmursia naisen katoavasta kauneudesta ja uskosta: Sulous on pettävä, ja kauneus katoaa. Ylistetty on vaimo (woman), joka pelkää Herraa! Suokaa hänen nauttia kättensä hedelmiä, hänen tekonsa ylistäkööt häntä porteisssa.   

Miten sattuikaan sopivasti, että eräs tuttava myi (!) Nopean lukemisen  –kursseja. Ehdotin hänelle, että hän testaisi lukunopeuteni niillä metodeilla mitä kurssiin liittyi. Siis alkutestaus! Olinhan omasta mielestäni mitä surkein lukija. Kirjat tahtoivat jäädä kesken parin ensimmäisen sivun jälkeen. Ja mikä oli vastaus; keskiverto tai hiukan keskivertoa nopeampi! 

Miksi tämän kerron? Kahdesta syystä. Ensimmäinen on se, että minua huolestutti hiukan tuo Raamatun luku, olihan siinä lähes noin 1500 sivua! Ja toinen syy, myös sinulle kuin itselleni muistutukseksi: Syystä tai toisesta luulemme itsestämme vääriä asioita! Ajan myötä niistä voi tulla esteitä elämässämme. Omalla kohdallani tämä oli yksi. Itseluottamukseni kasvoi huomattavasti ja kirjallinen harrastus lähti käyntiin. Joskus olen ajatellut sitäkin vaihtoehtoa, että Jumala paransi lukutaitoani.

Pieni kultainen ristini...
Kevään myötä ostin myös pienen kultaisen ristin. Jos tuo koru ei merkinnyt minulle paljoakaan, niin jollekin toiselle se merkitsi. Olin tanssimassa Maestrossa. Baarin puolella isokokoinen mies kiinnitti katseensa koruuni. Hän kysyi: Mitä tuo risti sulle merkitsee? Sanoin, että en tiedä, se vaan on. Toistamiseen hän kysyi lisäten mutta -sanan kysymyksen alkuun. Äänenpainon voimistuessa hän tuli nojanneeksi eteenpäin niin että pyöreä baaripöytä oli kaatua. Peräännyin alta pois. Vieressä olleet miehet tulivat väliin ja järjestysmies rauhoitteli miehen eteisen puolelle. – Tuntui tavattomalta, että tuo pieni koru aiheutti sellaisen välikohtauksen.

Nyt minulla oli Raamattu ja kaulakoru, jossa roikkui risti. 

Kirjoitin Keravalle Tarjolla elämä –ohjelmaan rukouspyynnön. Vaikutti vähän siltä, että Jumala ei kuullut rukouksiani. Mutta ehkä Hän kuulisi ja vastaisi, jos nuo Keravan uskovat rukoilisivat!…jatkuu…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!