torstai 7. helmikuuta 2013

Kaisa-talon kirjastossa piipahdus!

Helsingin ytimessä on uusi kirjasto Kaisa-talon Helsingin Yliopiston kirjasto.

Alta väistyi Anttilan Kodin Ykkösen tavarataivas ja sitä ennenhän siinä oli Pukevan tavaratalo. Eli aikaan yks ja kaks Pukeva vaatetti helsinkiläiset arkeen ja juhlaan. Ne muistaa ketkä muistaa, siitäkin on jo aikaa. Kaikesta on aikaa vaikka minkä verran! Mutta tämä upea, uljas kirjasto on uusi.  Ei mitään vanhaa ole uusittu, vaan kaikki on uutta alusta loppuun. Vanha tietääkseni purettiin maan tasalle! Rakennus avattiin 3.9.2012. Ja tämmöistä jäi kameraan:

Miellyttävät, loivat kierreportaat!
Kerroksia 7! 

Valoisat hyllystöt

Taidetta sisääntulossa

Liukuportaista nähtyä

Kahvila ja julkisen liikenteen aikataulut reality-ajassa

Kahvila ja kirjamyyntiä siinä samassa. Hyvä kahvila!

Exit - ulos

... ja vielä lukutoukka, tulipahan sekin nähtyä!
Kirjastoa voivat käyttää kaikki, vaikka eivät opiskelisikaan yliopistossa. Sieltä saa kirjastokortin ja eikun lainaamaan jos Helmet - oma kirjasto ei riitä - ! Eipä siellä tule paljoa käytyä, mutta omalainen nähtävyys se on. Kahvila on hyvä treffipaikka, jos sattuu vapaan pöydän löytämään, sillä varsin täyttähän siellä on - ymmärrettävistä syistä. Mutta kiva oli käydä ja jatkossakin tulenen käymään.

Kirjastot ovat olleet henkireikäni aina siitä saakka kun niitä aloin käyttää. Se taas on toinen asia, että milloin niitä aloin käyttää - pikku hiljaa, sanottakoon nyt niin. Aiemmassa blogissani siitä taisin kertoa enemmänkin.

Seuraavan kerran kun käyt Helsingin keskustassa - ei ole ollenkaan huono idea käydä Kaisa-talossa ja kokea nykyarkkitehtuuria kaiken liikenteen, kauppojen ja kaupungin vilinän keskellä. Yhtäkkiä olet hiljaisuuden keskellä - shiiii! Opiskelijat lukevat tentteihinsä sohvaryhmissä ja nojatuoleissa. Eipä siellä tule mieleenkään häiritä millään tavalla ketään. Kännykkätilat ovat erikseen. Hyvä niin! Myös hissit olivat upeita, puheääni ilmoitti monennessa kerroksessa ovi avauti. Kaikesta tuli mieleen Alvar Aalto -tyylinen arkkitehtuuri.

Nyt makoisia luku- tai muita hetkiä ja mukavaa viikonlopun odotusta! Voi hyvin!


4 kommenttia:

 1. Hei uusi jäsen - Marita! Tervetuloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vanha tuttu täällä :). Muistan hyvin Pukevan nuorena opiskelijatyttönä...

   Poista
 2. Hienolta näyttää tuo kirjasto! Mutta se Kodin Ykkönenhän tuli onneksi takaisin,mutta sinne alemmaksi.Ehdin käydä siellä kesällä, mutta kirjasto ei vielä silloin ollut valmis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Niin muuten on. Hurjasti kaikkea kaunista ja kivaa. 1970-luvulla Kaisaniemenkatu oli numero yksi vaatekauppojen keskittymä, kaikki oli siellä! Ainakin ne nuorille tärkeät Teinitalo ennen kaikkea. Mukavaa viikonloppua Yaelian!

   Poista

Kiitos kommentistasi!