tiistai 19. helmikuuta 2013

Tiesitkö, tunsitko hänet?

105-vuotiaan on helpompi saada itseään tunnetuksi kuin henkilön, joka elää vaikka puolet vähemmän aikaa kuin hän. Silti kovinkaan laajat piirit eivät hänestä tienneet mitään. Tiesitkö sinä hänet, Hilja Aaltosen synt. 27.9.1907 - k. 13.2.2013?

Ihmeellinen voima taivaasta hänelle oli annettu, kun hän vielä viime vuonna (!) otti vastaan henkilöitä, jotka halusivat saada osakseen rukousta. Ei joka päivä mutta pari kolme kertaa viikossa!  Pitkän elämäntyön evankelistana ja rukoilijana tehnyt on nyt päässyt pois maallisesta majasta toiseen ulottuvuuteen, Herran luo. Vasta eilen äkkäsin, että hän on kuollut. Eipä tv-uutisissa kerrottu. Olisi kyllä aihetta, onhan siellä turhempiakin juttuja. Henkilö, joka koko ikänsä on rukoillut Suomen puolesta ei ole kuka tahansa. Eihän?!

Nina Åström on levyttänyt Hiljan runoja ihan nyt viime vuonna. Tapasivat ja laittoivat toimeksi! Joulumarkkinoille tehty levy oli loppuunmyyty siinä vaiheessa kun sitä lahjaksi haikailin.

Hilja toivoi loppuun asti Suomelle erityisiä sateita.Tässä ote Askel-lehden haastattelusta, näin hän sanoi mm.:

– Ihmiset alkavat taas tulla, jos papit särkyvät kyyneliin Jumalan edessä ja odottavat häneltä saarnoihinsa sisältöä. Pelkkä ihmisviisaus kuuluu vain kolinana saarnastuolista. Eivät ihmiset jaksa sellaista kuunnella. Ei jouluevankeliumiakaan pidä esittää kuin jotain matkakertomusta. Joulun sanomassa on ihmiselle kysymys: Mitä Jeesus sinulle merkitsee?

-

Olen edelleenkin varsin flunssainen, köhäinen ja oikein voi-voi -kunnossa, niin ajattelin tehdä edes jotain hyvää. Kaunis laulu siivittäköön aikaa eteenpäin! Nina Åström laulaa, sanat Hilja Aaltonen:
Voikaamme hyvin - olit sitten sairas tai terve.
                        Juuri nyt.
                            Huomenna on uusi päivä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!