keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Pärnu oli taas muuttunut!

Pitkä bussimatka oli vihdoin tehty. Pärnun linja-autoasemasta olikin tullut hyvin tuttu paikka. Mitään isompaa asemarakennusta ei ole. Liput ostetaan kadun toiselta puolelta lippumyymälästä, jonka yhteydessä on muuten hyvä leipomo ja kahvila. Ja leimpomon tuotteet ovat (tietysti) tosi hyviä ja edullisia. Samoin kahvi - oikein hyvää!

Nyt sitten Villa Johannaan. Käydään taloksi ja lähdetään uimaan - tai ainakin rannalle!

Villa Johanna rantalta päin tultaessa.
Parvekkeemme tuolla katon rajassa.

...mökkitunnelmainen paikka...
Aamiaishuone

...rantaa...syvä alkaa 50 metrin kahlauksen jälkeen...
...joku lähti hoitamaan jalkapohjiaan...
hiekalla kävely mikrohieroo jalkapohjia...

...uusi laukkuni ...

Pärnun keskustaa

Pärnun keskustaa

...kahvila rakennus...

...ja uutta rakennetaan koko ajan...
Pari päivää meni nopeasti. Yleensä emme näin lyhyttä aikaa täällä ole. Mini-golf -turnauskin jäi pelaamatta. Silti aika täällä oli mukavaa oleilua kuten aina. Lähtöpäivän aamuna söimme pikku lounaan katukahvilassa, jossa oli upeat ruuat ja tietysti leivokset ja pullat.
Kukahan keski-ikäinen pariskunta siinä
poseeraa? Noo..tarjoilija ehdotti kuvan
ottoa...9 vuotta sitten otettiin
vastaavanlainen Teneriffalla!

Hyvät munakkaat - ihan just niin kuin kotona!

Seuraava kohteemme olikin tuttu Tallinna. Halusimme olla siellä yötä, ihan vaan siitä syystä, että nyt oli lomaa. Pitkä talvi takana. Perheen autisti-tyttö oli kyllä pitänyt meidät ihan sopivan valppaina viimeisen puolen vuoden ajan erityisesti. Vaikka lopulta hyvinhän kaikki on...mutta silti tarvitsimme lomaa isolla ällällä! - Kylläpä Tallinnassa olostamme tulikin ikimuistoinen, siitä tarkemmin ensi kerralla!

- Voisikohan täällä Pärnussa olla ihan pitempiä aikoja? Sitten kun molemmat ollaan eläkkeellä? - Mitä sä sanoit? - Että voisiko - no varmaan - tai - hym?! ...siis kesällä vai? Talvella?! No, ei kai missäs me sitten käytäis lomalla? ...Hei, hei Pärnu. Kiitos taas kaikesta. Ja Villa Johanna - kyllä suositellaan.

...jatkuu

p.s. hyviä kuvia Pärnusta löytyy osoitteesta www.kuviavirosta.net...satuin eksymään niille sivuille...Pärnusta saa hyvän käsityksen.

4 kommenttia:

 1. Ihana reissu teillä näyttää olleen kuvien perusteella. Ihana hiekkaranta, ja tuo Villa Johanna on kodikkaan näköinen paikka. Kyllä tekee nyt Johannankin mieli päästä Villa Johannaan ja Pärnuun, varsinkin kun viime Pärnun matkastani on jo kymmenisen vuotta aikaa. t. Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiekkaranta ei oikein pääse oikeuksiinsa näissä kuvissani. Yleensä on paljon ihmisiä ja yritän välttää heidän kuvaamista...vaikka se ei ilmeisesti ole kiellettyä kun on julkinen paikka saa ottaa ja saa julkaista...Villa Johanna on hyvä. Pieni vinkki että se on vaan yöpymispaikka, jossa kengät pitää jättää eteiseen. Rouva Ly huolehtii että talossa on järjestys ja hiljaisuus! Ehkä emme mene uudelleen vaikka suosittelemmekin paikkaa.

   Poista
 2. Kiva matkakertomus! Olen aina halunnut mennä Pärnuun, nyt viel enemmän. Ihanat hiekkarannat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä viehättää Pärnussa se, että siellä on paljon sitä mitä Suomessa on joskus ollut, mutta ei ole enää...mutta toisaalta on nykyajan shoppailua ja palvelut ajantasalla. Ranta on upea. Paikalliset ihmiset ovat mukavia ja sesonkiaikaan turisteja on joka puolelta maailmaa..Hyvää Pärnun matkaa - milloin sitten menettekin. Seuraan muuten sun blogia edelleen tietysti. Aina kiinnostaa. Samoin FB:ssä sun MK on mun favoriteissa vaikka en meikkejä käytäkään - kannatuksen vuoksi! Hyviä jatkoja - siunausta, kaikkea hyvää!

   Poista

Kiitos kommentistasi!