keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Koiravaunu - kiitos VR...

...runsaan tunnin junamatka Lahdesta Helsinkiin muuttui ihmettelyksi kun eksyttiinkin väärään vaunuun...

Jo menomatkalla mokattiin. Ostettiin lippuautomaatista liput. Ei olla totuttu. Kun ei kunnolla osata, ostettiin ensin yksi lippu ja sitten vasta toinen. No arvaahan sen miten siinä kävi - saatiin paikat eri vaunuihin. - Lähtöpäivä oli lauantai, ja kun haluttiin istua vierekkäin Tikkurilaan mennessä oltiin vaihdettu paikkaa kuusi kertaa ... no lopulta sitten kaikki oli ok. Se oli sitä kantapään kautta opittua.

Paluumatkalle varmistettiin, että saadaan vierekkäiset paikat. Mutta yllätyksien yllätys, mihin ihmeen vaunuun sitä eksyttiinkään? Oli niin ihanan hulppeat penkitkin ja rauhallista. Hetihän se selvisi. Koiravaunuun!

Eihän meidän paikat siellä voineet olla, mutta mies hihkaisi, että jäädään tänne. Ok. Muita matkustajiakaan ei ollut kuin kaksi koiraa ja heidän taluttajansa! Toinen koira oli suloinen 7 kk ikäinen kultaisennoutajan pentu. Ja toinen skotlanninhirvikoira. Tässä kuva jälkimmäisestä omistajan luvalla. Hän oli iso ja ystävällinen.

Onnea vaan koirien omistajille, aivan upeasti VR matkustuttaa koiria. Kaukana on ne ajat kun minunkin pikku Rosita joutui joko lattialla penkin alla tai tavaravaunussa matkustamaan! Nämä penkitkin olivat tavallista leveämpiä kuin Amerikan malliin. Koirilla ja koiranomistajilla oli hyvät oltavat ja hyvä niin! Koska vaunu oli niin tyhjä, myös me jäimme tähän osastoon. VR on tehnyt tämän tosi hyvin! Lienee johtoporras koiraihmisiä - ei kai tätä muuten voi selittää...

Tämän myötä tervehdys kaikille koiraihmisille! - Mukavia aamu- ja iltalenkkejä - koira on ihmisen paras ystävä, joku on sanonut näin. On kai niitä muitakin, mutta jos koira on hyvä, niin se on hyvä. Tv:ssä tuli tieto, että vanhukset käyvät 20% vähemmän lääkärissä, jos vanhainkodissa vierailee viikottain koira! Hym...siinä pohdittavaa, jos muuta ei ole!

Palaillaan - voi hyvin!5 kommenttia:

 1. Koira työpaikalla vähentää tutkimusten mukaan stressiä. Eikö vaan olisikin kivaa jos meidänkin työpaikalla olisi koira, vaikkapa tuollainen karvaturri kuin blogisi kuvassa, heh :D

  http://www.hs.fi/ulkomaat/Tutkijat+Koira+ty%C3%B6paikalla+voi+v%C3%A4hent%C3%A4%C3%A4+stressi%C3%A4/a1305559252296

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan ehdottomasti tai kissa, joka istuskelisi milloin kenenkin ikkunalaudalla! Hyvä ehdotus. terv. Kaisa

   Poista
 2. Onpa kiva että koiria on noin hyvin ajateltu junissa.Paljonko koirien liput maksavat?Koirat ovat ihania;oma Bambini päivä päivältä rakkaampi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi on tässä suhteessa varsin edistyksellinen! Lemmikkimaksu on 5 euroa, mutta jos haluaa omalle koiralle istuinpaikan se maksaa miinus 50% normaalilipun hinnasta plus 5 euroa. Kyllä pieni rahallinen korvaus on ihan ok. Ota vaan Bambi mukaan Suomeen ja junalla matkustamaan!

   Poista
 3. Pääsiskö Esko mukaan? Onko tähän vaunuun pääsymahdollisuus myös kissalla? Oliko siellä kissoja? Meidän Esko-poika on jouduttu jättämään hoitoon Hesaan, kun ollaan reissattu junalla Kannukseen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!