maanantai 21. heinäkuuta 2014

Siilitien uusi metroasema

Siilitien metroasema joutui niin suuren mylleryksen kohteeksi, että pakkohan sitä oli kuvata. Se oli vuotta 2012 kun hanke alkoi, ja valmista tuli noin vuoden kuluttua - vaikka edelleenkin tänä vuonna (2014) ovat tehneet edustaa ja parkkipaikkoja.

Vanha asema raapiutui ulostulon, liukuportaiden, parkkipaikkojen yms. osalta matalaksi, mutta niin ihmeellistä kuin se olikin, asema oli koko ajan käytössä rakennustyömaasta huolimatta! Ja se työ oli Iso!

Kyllä ne pojat osaa! Lieneekö repiminen ollut kivaa?!

- Voi ei! Ja hyvät raputkin räjäytettiin alas! 
Aikaa kului. Oli melua ja pauketta. Matkustajat ohjattiin milloin mitäkin tietä ylös laitureille ja tottuihan siihen. Töiden jatkuessa alkoi hahmottua uusi, upea asema sateista, talvesta vuodenaikojen vaihteluista huolimatta. Työmiehet tuntuivat olevan ulkomaalaisia. Pomot suomalaisia. Em. suurpiirteisenä ylimalkaisen havainnoinnin perusteella sanottua. Olivat ystävällisiäkin jos jotain tuli kysäistyä. Harjannostajaisissa tai lienee ollut jonkun merkittävän vaiheen päätös, korkeimmalla kohdalla oli viikon päivät pyöreä kukkaseppele ja risti. Jotkut kyselivät, että mitä toi tarkoittaa. Mutta siltä näytti, että valmista oli tullut.

Uusi sisäänkäynti - Siilitie, Helsinki

No jo kiiltävät !

Laituri 1 & laituri 2 - keskustaan ja itään...
Taivasnäkymiä näistä ympyränmuotoisista kattoikkunoista

Hienoa on! Kattokin jotain panelia, luonnon kallio-
leikkaukset vahvistettu betoneilla
eikä millään rumilla verkoilla

...ja ei kun menoks! Siilitieltä lähtee junia molempiin suuntiin
4 min. välein...toisia harmittaa, kun juna menee nenän
edestä...kiirettä riittää!

... helppoa on, jos vaan tietää
minne on menossa...
Seuraava metro valmistuukin sitten Helsingistä Espooseen - harjoittelivat varmaan täällä Siilitiellä, sillä tästä asemasta tuli oikein hyvä - upea! Hyvä niin!

Kesä on parasta matkustusaikaa ainakin kelien ja maisemien puolesta. Siis hyviä matkoja sinulle hyvä lukija! Voi hyvin ja olkoon elämäsi siunattua millä tiellä ja miten sitten kuljetkin!


5 kommenttia:

 1. Hieno tuosta tulikin.Huomasin nyt kun ajoin metrolla että asema oli valmis,mutten jäänyt pois katsomaan sitä kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi kerralla vaihto Siilitien asemalla...ei tartte vaihtaa laituria kuten Itiksessä!

   Poista
 2. ...vaikka metroja kulkee 4 min välein, toiset juoksee ovien väliin ja jos on vahva, saa ne ovet takaisin auki, joskus ovet sulkeutuu niin että jonkun laukku jää väliin (harvemmin kuitenkin mutta nähty on)...kuulutukset "sulkeutuvien ovien väliin ei saa mennä" kaikuu metroasemilla, sellaista kuulutusta en ole muualla maailmassa kuullut...liikennelaitoksen tulisi ottaa huomioon, että kun on paljon ihmisiä kaikenlaista sattuu ja kaikenlaista tehdään, ovien pitäisi olla turvallisempia...kuulutusten ystävällisempiä tai niitä ei pitäisi olla, asia pitäisi hoitaa jotenkin muuten...aattelin vaan...hyviä matkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaarallisesti ryntäileviä hosujia tosiaan näkee liian usein. Nuoruuteni junamatkoilta kyllä muistan, että Budapestin metrossa pyöri nauha, jossa aina asemalta lähtiessä varoitettiin sulkeutuvista ovista ja sanottiin seuraavan aseman nimi, jotta matkustaja ymmärtäisi hivuttautua ajoissa kohti uloskäyntiä.

   Poista
  2. Kiitos Anonyymi, kommenttisi avartaa näkemystä Unkariin siellä kun ei ole tullut käytyä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!