lauantai 13. huhtikuuta 2019

Pääsiäinen 2019

Ensi viikolla on pääsiäinen - taas! - Vuosi on kulunut niin vauhdilla, että blogitekstien kirjoittamisetkin ovat jääneet vain haaveeksi. - Anteeksi hyvät lukijat, jotka olette käyneet kurkkaamassa, että "onkohan se jotain kirjoittanut/saanut aikaiseksi/jaksanut ... jne - ei muuten mutta kun ne nyt siellä Espanjassakin asuvat ..." - siis kaunis kiitos ja kumarrus, kärsivällisyydestä!

Juhannuksen 2018 jälkeen alkoivat helteet. - Valu vaan hiki kunnes kroppani tottuu, muista juoda vettä, muistuttelin itseäni.  Mutta hei, pullovesi alkoi tökkiä. Vaan mieheni jaksoi vetää Lidlistä 6 litraa kaksi kertaa viikossa. Kunnes sitten päivänä kauniina sanoin, että mun osalta tämä loppui. - Pullovedelle on tullut piste, ilmoitin. - Eihän se voi olla niin, kuulen tutun käsikirjoitusmaisen kommentin. - Miksi? Ei voi olla. Lidlin vesi on testattu parhaaksi pullovedeksi jota on myynnissä!

- Joo-o, näin se vaan on, en pääsääntöisesti juo pullovettä enää. Tietysti kahviloissa ja ravintoloissa, joo. Musta vaan tuntuu siltä, oli selitykseni, ja sehän on sillä selvä, kun sopivan naismaisesti asian ilmaisee. Ostin Britan ja nyt juon Britalla suodatettua vettä. Toiset juo suoraan kraanavettä, joka on hyvin kalkkista. Toiset keittää veden, viilentävät jääkaapissa, maustavat sitruunalla ja sitten juovat. - Mä meen näin! Ja olen tykännyt Brita-suodattimella suodatetusta vedestä. Suomessakin sai haikailla toisinaan hyvän veden perään. Olisinpa keksinyt suodattimen jo silloin.



Elokuu 2018 oli kuulemma todella kuuma ja hankala, sillä kosteutta oli ollut enemmän kuin vuonna 2017. - Me olimme Suomessa.

- No nyt ajatukset ovat pääsiäisessä. Monille ihmisille se tarkoittaa muutamaa ylimääräistä  vapaapäivää arjesta. - Täällä Espanjassa pääsiäistä vietetään erilaisten uskonnollisten kulkueitten muodossa kaduilla ja kirkoissa. - Pääsiäisevankeliumia kuulutetaan kaduilla ja aitavierillä, vaikka tuskinpa ne tekstit saavuttavat hiekkarannoilla aurinkoa palvovia turisteja. Toivottavasti joitain kuitenkin. Ja tietysti suomalaiset, brittiläiset ja ruotsalaiset seurakunnat viettävät omia tapahtumiaan. Hyvin on siunattu tämä aurinkorannikko kaikkineen. Islamilaisetkin käyvät omissa temppeleissään, yksi iso on tuossa ostoskeskukselle mennessä. Toki viime mainitut eivät vietä pääsiäistä.

- Eilen tuli uutisissa haastatteluja siitä, että kaikki vanhemmat eivät halua, että lapsensa osallistuvat kirkollisiin / uskonnollisiin tapahtumiin. Ihan selkeästi se ymmärrettiin ja sanottiin, että jos ei halua osallistua niin sitten jää pois, se sopii. Mutta onko siellä Suomessa vähän semmoinen meininki, että jos jotkut kieltäytyvät - niin koulut alkavat jättää omiltaan kristityiltä pois tapahtumia. No, eihän se niin pitäisi olla. Mutta olkoon. Eihän vähemmistöjen tulisi määrätä miten asioiden pääsääntöisesti kuuluu mennä. Mutta olkoon - joku tarkoitushan silläkin lienee! Mutta mikä? En tiedä.

Sana pääsiäinen tarkoittaa paastosta pääsemistä. - Kristillinen ylösnousemusjuhla. Ilon juhla, suuren kärsimyksen jälkeen. Täällä Fuengirolassa myös katujennimet muistuttavat meitä Jeesuksesta. Turistien antama nimi nk. junakatu on nimeltään Avenida Nuestra Padre Jesus Cautive ja jatkuu sitten nimellä Paseo Jesus Santos Rein. Viime mainitun kadun päässä on Fuengirolan keskusta.

Oikein hyvää pääsiäistä sinulle hyvä lukija vietitpä sen rannalla aurinkoa ottaen tai lumisilla rinteillä lasketellen tai iglujen ikkunoista revontulia katsellen ;) tai vaikka polkupyöräillen. Me, mieheni ja minä olemme kotona, sillä onhan tämäkin jonkinlainen matkanpää. - Kesää kohti kovasti menossa.

Tämän pienen kirjoitelman myötä toivotan sinulle hyviä vointeja! Tervehdyksin, siunausta ja iloa elämääsi nyt ja aina!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!