Ja näin se onnistuu.
Lohiseljanka
100 g sipulia sukaloituna
2 rkl neitsyt oliiviöljyä
80 g tomaattipyreetä
45 g valkosipulimurskaa
250 g juuressuikaleita
260 g hapankaalia
2 litraa vahvaa kalalientä
280 g tomaattimurskaa
3 rkl sitruunamehua
2 rkl sokeria
30 g kapriksia
1 suolakurkku kuutioituna
80 g mustia oliiveja (poista kivet)
100 g ruodotonta lohta henkeä kohden kuutioina
hakattua tilliä
smetanaa
Lohiseljankaa ilman smetanaa |
Freesaa sipuli öljyssä. Lisää tomaattipyree, valkosipuli, juurekset, hapankaali ja kalaliemi. Keitä, kunnes vihannekset ovat pehmeitä. Lisää muut ainekset kalaa lukuun ottamatta ja tarkista maku. anna hautua noin 15 min. Lisää lopuksi ruodottomat kalapalat ja hauduta vielä 5-10 min eli niin kauan, että kala ehtii kypsyä. Maun mukaan annostellessa päälle smetana, joukkoon suolakurkkupalat ja tillit.
Jätämme mustat oliivit kauppaan, koska ne on kemiallisesti tummennettuja, eivätkä siis mitään herkkua. Mutta jos haluaa, sekaan vaan! Ainakin näyttää hyvältä.
Keitto on herkullista ja terveellistä. Teemme aina tupla-annoksen ja niin kahden päivän ruokarumba on sillä selvä. Tietysti patonkipala valkosipulivoilla on ihan must ellei sitten satu välttämään valkoista leipää. Mutta molempi parempi - leivällä tai ilman!
Hyviä ruokahetkiä!
Nami,tuo on varmaankin herkullista!
VastaaPoistaKaikki tummat oliivit eivät ole värjättyjä;oliivithan tummenevat puissa jos niitä ei kerätä vihreinä. Mutta ikävä kyllä niitä värjättyjäkin on,ainakin Suomessa.
VastaaPoistaYaelian, hyvää on jos tykkää hapanimelästä. Kiitos kommenteista. Ok, hyvä tietää että kaikki eivät ole kemiallisesti käsiteltyjä..ennen luulin että eivät olisi ollenkaan...oliivit ovat hyvin terveellisiä - siis jos ovat...terv. Kaisa
Poista