keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Päiväkirjaa juhlista & juhlien jälkeen ...

Vappuaatto. Hääjuhla. Juhlat olivat upeat. Ruoka tavattoman hyvää ja maistuvaista! Paikka oli iso. Vieraita kuulemma 150. Jokainen vieras oli huomioitu yksilöllisesti! Ihan sydäntä lämmittää edelleen ja enemmän. Morsian oli suloisen kaunis ja sulhanen komea!

Juhlapaikka juuri ennen
tilaisuuden alkua
Kaikilla oli hauskaa ja tunnelma oli mahtava. Silti lähdimme pois jo klo 20 jälkeen, joten osa tapahtumista jäi näkemättä – kuten Jackin puhe tai Teemun laulaminen. Ilta oli lämmin, kesää uumoileva. Menimme nukkumaan heti kello 22 jälkeen, koska vanhenevaa olemustamme repi kohti maanvetovoimaa tosi seikka, että juuri torstaina oli juhlittu Jaakkoa, joka täytti 70 vuotta.   

Myös Jaakkoni juhlat onnistuivat täydellisen hyvin. Muutama pikku seikka ei nyt mennyt ihan nappiin kuten taustamusiikki. Cd:t jäivät jumiin soittimeen. Pelit eivät peittäneet. Mutta eipä se kevyt, leppoisa ”Bäkkäräkki” olisi taustalta kuulunutkaan – ei varmaan, puheen sorinaa oli niin paljon.  

Sissi
(tämä kuva otettu aiemmassa
juhlassa)
Puheita kuultiin ja käväisipä siellä upea Sissimme! Sissi on ”pelletäti”, joka tuntuu pöllähtävän juhliin onnittelemaan päivänsankaria, mutta usein hän ei tahdo löytää käsilaukustaan sitä oikeaa paperia, jossa on runo. On niin yksinkertaisen hauska, että se on niin piristävää. Kiitos taas Sissi!


No joo, itse taisin tehdä oikeat sissit, kun unohdin esitellä vieraskirjaamme. Tosin olin siihen kirjoittanut, että kirjoittakaa tähän tervehdys Jaakolle tänä 70-vuotissyntymäpäivänä. Hih-hii….kirja jäi tyhjäksi! P a i t s i …Anita 6 v. oli siihen tervehdyksensä kirjoittanut. Huvittavaa!  Kiitos Anita!

Ruoka oli loistavaa, Mikken valmistamaa. Hän puolestaan on kokki, joka monen mutkan kautta on lähes suomalaistunut ja on täydellinen esimerkki siitä miten muualta muuttaneena kotoudutaan uuteen maahan.  Mutta ei siitä tässä enempää. – Mies on nyt sitten ihan oikeasti 70 v. – sanoo, että ei tunnu yhtään siltä ja niinhän se on; ikä on sydämen asenne elämään. - Niin ja levyt, ne saatiin pois stereoista tilaisuuden päätyttyä.

Synttärikukat saivat siirtyä jo seuraavana päivänä ulos parvekelaatikoihin ja parvekkeelle. Onneksi säät salli! Huoneistomme on niin pieni, että se alkoi muistuttaa kukkakauppaa …oikeesti. Kaikista kukista otin kuvat. Digi-ikuisesti ovat aina saatavilla. Ellei pilvi vie!


2.5. – 3.5. Paluu arkeen ja kauniin sään ihmettelyä. Puut ja pensaat pyrähtivät vihreiksi. Kesäinen mieli valtasi olemuksen. Joka kevät suunnittelen time-lapsed –kuvasarjan tekemistä vihertyvästä luonnosta. Taas se jäi suunnitteluasteelle. Onneksi niitä voi katsoa youtubesta. Televisiosta tuleva Ommelten välissä – sarja pitää ajatukset Espanjassa. Mietitään Marokon ja Espanjan yhteistä historiaa, mitenkäs se menikään?

4.5. Päivän Paras: Ostin potkulaudan. Super -malli, sopii aikuisellekin! Verkkokaupasta kävin hakemassa ja kokosin sen illalla. Mies nauroi hyväksyvää nauruaan. My wife! Testasin. Hyvä oli.

5.5. Helatorstai – Kristuksen taivaaseenastumisen muistopäivä. Pikku uutinen lehdessä kertoi Helatorstain historiaa. Se on yksi tärkeimmistä kristillisistä juhlapäivistä Suomessa.

Iltapäivällä potkulautailua lähiympäristössä ja läheiseen ostoskeskukseen. Menomatka oli lähes alamäkeä …se oli kivaa. Jysk –nimisessä kaupassa, erään rouvan katse oli niiiin kysyvä, että sanoin hänelle: Ei koskaan ole liian myöhäistä! Hän vakuutteli päälle, että ei, ei. 

Kaiken kaikkiaan potkulauta saanut aikaan ihmetteleviä katseita, tosin hyväksyviä ihmetteleviä. Hih. - Pari nuorta kaveria lautoineen haastoi alamäki kisaan, vaan toppuuttelin, että tässä vasta harjoittelen. Kuitenkin porukalla lähdettiin, antoivat minun mennä ensin ja sitten porhaltivat ohi. Sitä ennen antoivat tärkeitä ohjeita. Olivat aivan ihania - made my day super - tekivät päivästäni huippuhienon! Usein elämän pikku kohtaamiset ovat niitä parhaimpia!  

Näin täällä huristellaan! 

Voi hyvin, siunausta & hyvää alkavaa kesää!

p.s. loppuun yksi "time lapse" you tubesta - Spring at Kew. Enjoy - nauti:


p.s. Sissi on oikeesti lastenlääkäri. On hienoa, että hän on keksinyt tämän. Sopii hyvin!

p.s. pieniä tarkennuksia editoitu 16.9.2016 esim. Sissin kuvan alla oleva teksti.

2 kommenttia:

  1. Onnea Jaakolle:) Ja kirsikankukat ovat niin kauniita;täällä kukat ovat jo kypsyneet hedelmiksi.Kaunista loppuviikkoa sinulle Kaisa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael, onnittelut välitetty :) ! Kirsikka on kaunis kukka & kaunis naisen nimi. Ja hyvä hedelmä. Samoin sinulle oikein hyvää viikonloppua! Voi hyvin!

      Poista

Kiitos kommentistasi!