maanantai 25. kesäkuuta 2018

Juhannus

Lopulta se kesä tuli. Täällä se alkaa - joka vuosi - juhannuksesta eli San Juanista, 23.6. Kevät voi olla lämmin tai jopa kuuma, mutta Kesä eli Verano alkaa juhannuksesta. Täällä aurinkorannikolla, Costa del Solilla juhannusiltaa ja -yötä vietetään rannalla eli paikallisella kielellä playalla tai rantakadulla, joka puolestaan on Fuengirolassa nimeltään Paseo Maritimo Rey de Espana suom. Espanjankuninkaan Rantakatu.

Tuhannet ja taas tuhannet ihmiset viettävät iltaansa ulkona, lapset ja ikäihmiset mukaan lukien. Kesänvastaanotto kuuluu kaikille. Se päivä oli eilen ja niinpä mekin varustauduimme valvomaan. Ilotulitus oli keskiyöllä. Osa porukoista jäi koko yöksi rannoille. Nuotiot paloivat ja grillit savuttivat. Perheet ja suvut söivät ja rentoutuivat rantatuoleissaan ja omissa ympyröissään. Nuoret tanssivat ja hassuttelivat, some-kuvat vaihtoivat omistajaansa. Toiset suomalaiset ilmoittivat paikalla olostaan Suomenlipuilla. Lapsille oli karusellit ja muut huvituslaitteet täydessä vauhdissaan. Elo juhannusyönä on rentoa ja vauhdikasta.

Me söimme rantaravintolassa eli chiringuitossa perinteeseen kuuluvat hiilloksella paistetut sardiinit, espeto de sardins ja salaattia, vaan myöhemmin piti vahvistaa toisella ruokailulla herkullisilla friteeratuilla mustekalarenkailla, calamaresilla. Tarkoittaen mustekalanlonkeroista pätkittyjä renkaita, jotka ovat sisältä onttoja. Hyvää!

Olemme syöneet nk. turistiravintoloissa niin harvoin, että olimme suorastaan pöllähtäneitä ja emme tahtoneet ymmärtää mitään mitä tarjoilija sanoi, sillä niin ylistävän teennäisen ystävällistä ja lähes päälletunkevaa se palvelu oli, mutta selvittiin! Puolestaan toisessa paikassa saimme hyvää palvelua, mutta ymmärsimme kaiken :) !

Juhannuspäivänä ei ollut sitten kiire minnekään. Oli hellepäivä. Lämpömittari syleili kolmeakymmentä varjossa ja parvekkeella pystyi nauttimaan niin aamiaisen kuin päiväkaffetkin.

Illalla kävin Aurinkorannikon Luterilaisessa seurakunnassa, jossa on aloittanut uusi pappi. Tietysti saarna käsitteli Johannes Kastajaa. Hän joka söi heinäsirkkoja ja kastoi Jeesuksen! Mielenkiinnolla tulee kuunneltua, että onko uusi pappi "hyvä" ja hyvä tuntuu olevan. Väkeä ei ollut paljoa. Tuhannet talviasujat ovat palanneet Suomeen, mutta kirkko tarjoaa palvelujaan kutistuneelle porukalle koko kesän ajan. Se on hienoa. Talvella väkeä kirkossa käy niin paljon, että kaikki eivät tahdo mahtua istumaan! Lisäksi seurakuntakodilla kuten tätä kirkkoa nimitetään on hyvä kirjasto ja tietysti mukavaa porukkaa vapaaehtoistyössä.

Lähikadun kukkaloistoa,
Bouganville 
Juhannuspäivän ilta on vaihtunut yöksi ja pimeä on tullut. Talo on hiljentynyt kaikin puolin. Kadulta kuuluu joitain ääniä. Mopoja, harvakseltaan, autoja. Ohikulkevien ihmisten keskustelut kuuluvat hyvin sisälle, sillä kaikki ikkunat ovat auki. Kulkukissa mouruaa hetken. Lokeista ei kuulu pihahdustakaan - mitä on tapahtunut? Lokkiperhe sai tänä vuonna vain yhden poikasen, mutta sitä ne ovat hoitaneet yhtä antaumuksella kuin viime vuoden kolmea. Keväällä viime vuoden poikaset kävivät tutustumassa uuteen tulokkaaseen ja samalla yrittävät syödä sen, mutta lokkiäitee tai -isä esti moisen julmuuden! Onneksi. - Mutta missä lienee/lienevät nyt? Hiljaista on.

Toinen juhannuksemme täällä, Fuengirolassa on nyt takanapäin. Hymyä ja iloa riitti jokaiselle tunnille. Hyvä oli kun oli lämmintä. Eikä sada huomenna, eikä pitkään aikaan.

Hyvää kesää sinulle hyvä lukija! Toivottavasti se on juuri sellainen kuin toivotkin.

Voi hyvin & siunausta & hyviä hetkiä kaikkeen kaikkineen!

2 kommenttia:

  1. Oikein hyvää kesää sinullekin Kaisa. Täällä Israelissa vietimme juhannusta suomalaisittain , suomalaisten kesken, ja oli kiva ilta:)

    VastaaPoista
  2. ...meitä suomalaisia on ihan kaikkialla ja siellä on myös suomalainen juhannus! Kivaa kesää myös sinulle & voi hyvin, Bambi-koiralle taputuksia!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!