lauantai 14. huhtikuuta 2018

Fuengirolan alkukevättä

Valokuvia alkutalven ja -kevään kävelyreissuilta. Jo vuosi sitten ihastelimme tätä vihreyttä, jota riittää. Mantelipuut ovat jo kukkineet aikaa sitten. Tietysti osa puista pudottaa lehtensä. Vanhat puut on karsittu kaupungin toimesta. Samoin nuo kauniin "villit" Jakarandat, jotka työntävät oksiaan kauniina kujina katujenkin yli - kuten Av. Mijasilla tai Av. Los Bolichesin reunustoilla. Kaupunkia hoidetaan todella hyvin. - Oma lukunsa on tietysti koirienulkoiluttajat, mutta eipä siinäkään enää niin suuria probleemoja ole verrattuna mitä se oli esim. Palma de Mallorcalla 1980-luvun alussa. Tiedät ehkä mihin viittaan. Täällä on paljon koiria lemmikkeinä. Chihuahua näyttää olevan varsin yleinen - ja sen sekoitukset kuin myös kääpiöpinseri.

Vettä on tänä talvena satanut niin paljon, että kuivuudesta ei ole pelkoa. Marraskuuhun asti kovasti tiedotettiin, että jos ei tule sateita, tulevana kesänä (2018) pitää siirtyä säännöstelyyn. Toisina vuosina on jouduttu säännöstelemään vedentuloa. 1980-luvulla opasaikoja muistellessa, silloinkin oli säännöstelypuheet ihmisten huulilla.


Mistä tuut, minne määt?

...matkalla Nordica-kauppaan...

...matkalla Bussikadulta kotiin.

Pomeranssi poikineen! :)

...yksityistalon pihakasvit eivät näytä mahtuvan oloihinsa...

...kauneus on katsojan silmissä.

...papayaa, mangoa, avocadoa, granaatti-
omenaa, nisperoa ja tosi makeaa chirimoyaa!
Arjen herkkuja.

Hyvää auringon kyllästämää kevättä kaikille lukijoille. Voi hyvin! Palataan!

2 kommenttia:

  1. Hauska nähdä näitä kuviasi, luonto niin samankaltainen täällä puolen Välimerta, vaikkakin kuivempi (ja tänä talvena tosi kuiva) talvi , ja aikaisempi kevät. Täälläkin kääpiöpinserit ovat yksi suosituimmista lajeista, ja minunkin Bambini on suurimmaksi osaksi kääpiöpinseri ja pikkuisen chihu. Kääpiöpinserit ovat suosittuja koska ovat pienikokoisia,mutta käyvät vahtikoirista koska luulevat olevansa isoja koiria; D ja haukkukin on kuin isompien koirien;D Kaunista keväistä viikonloppua sinulle Kaisa:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Jael kommentistasi! Tervehdys pikku Bambillesi. Koirasta on muuten hurjasti seuraa, ihana kaveri! Toivotaan ihania kauniita päiviä Välimeren molempiin päihin ja miksei tuohon välillekin! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!